I en hektisk hverdag er det viktig å ikke glemme maten, men visse dager har man dårlig tid eller mangler energi til å stå over grytene i flere timer. Da er det utrolig greit med noen enkle og raske middagstips som sørger for at maten kommer på bordet, og ikke minst at den blir spist opp. Følger du våre tips og oppskrifter blir middagen en kort prosess og med en smak som alle liker. Her finner du raske oppskrifter, middager som nesten lager seg selv og gode tips til hvordan middagsrestene fra i går kan bli dagens middag.

 

Raske og enkle middager

Noen dager skal det gå fort, og da er middager som tar under 20 minutter veldig praktisk å ha i sitt repertoar. Vi har masse oppskrifter som nesten er ferdig før man har begynt. Å lage suppe går fort og er veldig enkelt. Kremet blomkålsuppe med bacon og parmesan er et eksempel på en veldig raskt og supergod suppe. Tomatsuppe med makaroni av fullkorn og timian er et annet eksempel, som garantert vil gjøre deg mett og god. Det finnes flere gryteoppskrifter som også er ferdig på under 20 minutter. Ett eksempel er den utrolig gode og klassiske Bali kyllinggryte med litt ekstra. Chili sin carne er også en veldig rask og enkelt gryterett, som i tillegg er vegetarisk.

Enkle middager på under 20 minutter

 

Middager som lager seg selv

Mange retter som skal i ovnen, er helt geniale da de nesten lager seg selv. Bare sett timeren og la ovnen gjøre resten. Lasagne, pizza, grateng og pai er bare noen eksempler på oppskrifter som går rett i ovnen og krever lite innsats.

La oss begynne med lasagne og ikke hvilken som helst, men familiens favoritt lasagne. Utrolig praktisk med alt i en form, og vi har flere oppskrifter som du kan fylle din ildfaste form med. Du kan prøve Amerikansk gryte med potetkant eller gratinert gryte med nachos.

Har du prøvd å lage pai før? Hvis ikke så går det helt bra. Vi har en fantastisk oppskrift på vegetarisk tacopai med paprika og jalapeños. Med denne oppskriften kommer du garantert til å lykkes uansett.

Til sist må vi innom pizza. Det er så godt og så utrolig enkelt. Prøv en enkel familiepizza for hele familien eller en hvit søtpotetpizza med pesto og kikerter kun til deg.

 

Lag middag av gårsdagens rester

Den kanskje aller enkleste og raske middagen er hvis du har rester fra gårsdagens middag. Den kan varmes opp eller lages til noe helt nytt. Vi har masse oppskrifter hvor du kan bruke gårsdagens rester i en helt ny middag, eller om du har matvarer i kjøleskapet du ønsker å bli kvitt.

En grønnsakslasagne er helt genial til å bruke opp grønnsaker eller andre rester. I oppskriften grønnsakslasagne med selleri og søtpotet har vi brukt søtpotet og selleri, i tillegg til gulrøtter, tomat og spinat, som man typisk har til overs i kjøleskapet.

Har du tacorester? Kast det i en meksikansk gryte. Har du pastarester? Lag pastagrateng med urter. Se også fiskesupper som passer perfekt til fiskerester.

Restemat

 

Ferdige middager

Hvis du ønsker middag på fem minutter, så kan vi hjelpe deg da også. Vi har masse gode ferdigretter som du kan varme i mikrobølgeovnen og er klare på under 5 minutter. Prøv TORO Fiskegrateng eller TORO Tasty Tandoori. Nyheten TORO Spicy Noodle Wok er ikke bare utrolig god, men er i tillegg vegansk.

TORO Rett i koppen er også et godt alternativ om du ikke har tid til å lage middag, eller som et raskt mellommåltid. Det finnes veldig gode supper som TORO Rett i koppen Kremet kyllingsuppe og Meksikansk tomatsuppe. Vi har også småretter som TORO Rett i koppen Pasta di Parma og Thai Curry nudler.