Amerikansk gryte med potetkant

Amerikansk gryte med potetkant
Vegetarisk
Ingredienser til 4 porsjoner

Knallgod ovnsrett med ny vri!

  • 1,00 pose TORO Amerikansk gryte 187g
  • 1,00 stk rødløk
  • 2,00 stk hvitløkbåter
  • 2,00 ss matolje
  • 5,00 dl vann
  • 400,00 g hakkede tomater
  • 200,00 g mais
  • 200,00 g linser
  • 200,00 g kikkererter
  • Potetkant

  • 1,00 pose TORO Potetmos 94 g
  • 5,00 dl melk
  • 1,00 ss smør / margarin
  • 1,00 stk eggeplomme
  • 50,00 g ost

Knallgod ovnsrett med ny vri!

Slik gjør du:

  1. 1

    Finhakk løk og hvitløk og ha det i en stor kjele med litt matolje i. Hell i posenes innhold og tilsett 5 dl vann. Hell i hakkede tomater og kok opp under omrøring. La det hele småkoke i 15 minutter. Tilsett mais, ferdigkokte linser og kikerter, og kok så vidt opp.

  2. 2

    Potetkant: Kok opp melk og smør og tilsett posenes innhold. Rør om og trekk tilside. Tilsett eggeplomme og revet ost. Rør om og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Hell amerikansk gryte i en stor ildfast form. Bruk en spiseskje og lag en potetkant rundt hele formen. Stekes som angitt. Server gjerne retten sammen med en enkel salat.