Amerikansk gryte med potetkant
- 45 min.
- Enkel

Ingredienser til 4 porsjoner
Knallgod ovnsrett med ny vri!
- 1,00 pose TORO Amerikansk gryte 187g
- 1,00 stk rødløk
- 2,00 stk hvitløkbåter
- 2,00 ss matolje
- 5,00 dl vann
- 400,00 g hakkede tomater
- 200,00 g mais
- 200,00 g linser
- 200,00 g kikkererter
Potetkant
- 1,00 pose TORO Potetmos 94 g
- 5,00 dl melk
- 1,00 ss smør / margarin
- 1,00 stk eggeplomme
- 50,00 g ost
Knallgod ovnsrett med ny vri!
Slik gjør du:
- 1
Finhakk løk og hvitløk og ha det i en stor kjele med litt matolje i. Hell i posenes innhold og tilsett 5 dl vann. Hell i hakkede tomater og kok opp under omrøring. La det hele småkoke i 15 minutter. Tilsett mais, ferdigkokte linser og kikerter, og kok så vidt opp.
- 2
Potetkant: Kok opp melk og smør og tilsett posenes innhold. Rør om og trekk tilside. Tilsett eggeplomme og revet ost. Rør om og smak til med salt og pepper.
- 3
Hell amerikansk gryte i en stor ildfast form. Bruk en spiseskje og lag en potetkant rundt hele formen. Stekes som angitt. Server gjerne retten sammen med en enkel salat.