Amerikansk gryte med potetkant

Knallgod ovnsrett med ny vri!

40 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Amerikansk gryte

1 stk rødløk

2 stk hvitløkbåter

2 ss matolje

5 dl vann

400 g hakkede tomater

200 g mais

200 g linser

200 g kikkererter

Potetkant:

1 pose Potetmos

5 dl melk

1 ss smør / margarin

1 stk eggeplomme

50 g ost

Stekes ved 225˚C i ca. 15 min. til potetstappen er litt gyllen, på midterste rille.

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk og ha det i en stor kjele med litt matolje i. Hell i posenes innhold og tilsett 5 dl vann. Hell i hakkede tomater og kok opp under omrøring. La det hele småkoke i 15 minutter. Tilsett mais, ferdigkokte linser og kikerter, og kok så vidt opp.

2. Potetkant: Kok opp melk og smør og tilsett posenes innhold. Rør om og trekk tilside. Tilsett eggeplomme og revet ost. Rør om og smak til med salt og pepper.

3. Hell amerikansk gryte i en stor ildfast form. Bruk en spiseskje og lag en potetkant rundt hele formen. Stekes som angitt. Server gjerne retten sammen med en enkel salat.