Oppskrifter / Lunsj

Amerikansk gryte med potetkant

40 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Amerikansk gryte 187g1,00 stkrødløk2,00 stkhvitløkbåter2,00 ssmatolje5,00 dlvann400,00 ghakkede tomater200,00 gmais200,00 glinser200,00 gkikkererter

Potetkant

1,00 poseTORO Potetmos 94g5,00 dlmelk1,00 sssmør / margarin1,00 stkeggeplomme50,00 gost

Knallgod ovnsrett med ny vri!

Slik gjør du

  • 1

    Finhakk løk og hvitløk og ha det i en stor kjele med litt matolje i. Hell i posenes innhold og tilsett 5 dl vann. Hell i hakkede tomater og kok opp under omrøring. La det hele småkoke i 15 minutter. Tilsett mais, ferdigkokte linser og kikerter, og kok så vidt opp.

  • 2

    Potetkant: Kok opp melk og smør og tilsett posenes innhold. Rør om og trekk tilside. Tilsett eggeplomme og revet ost. Rør om og smak til med salt og pepper.

  • 3

    Hell amerikansk gryte i en stor ildfast form. Bruk en spiseskje og lag en potetkant rundt hele formen. Stekes som angitt. Server gjerne retten sammen med en enkel salat.

Dette trenger du