Gratinert gryte med nachos

Gratinert gryte med nachos
Ingredienser til 3 porsjoner

Bytt ut fredagstacoen med denne deilige retten – ingen kommer til å klage! Dette er helgekos på sitt beste med høy nytelsesfaktor. Retten er enkel å lage og med masse god smak.

  • 1,00 stk liten løk
  • 400,00 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1,00 pose TORO Amerikansk gryte 187g
  • 400,00 g hakkede tomater
  • 5,00 dl vann
  • 1,00 boks kidneybønner
  • 1,00 boks mais
  • 0,50 pose nachochips
  • 100,00 g revet ost
  • Guacamole

  • 1,00 stk moden avokado
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 1,00 ss sitronsaft
  • 2,00 ts rømme
  • Tilbehør

  • 1,00 glass tacosaus
  • 1,00 boks rømme
  • 1,00 pose frisk salatblanding
  • 1,00 bunt frisk koriander

Bytt ut fredagstacoen med denne deilige retten – ingen kommer til å klage! Dette er helgekos på sitt beste med høy nytelsesfaktor. Retten er enkel å lage og med masse god smak.

Slik gjør du:

  1. 1

    Skjær løken i biter. Smelt litt smør i en gryte på medium-høy varme. Ha i løk og kjøttdeig, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett posens innhold, hakkede tomater og vann. Rør det godt sammen.

  2. 2

    La gryten koke opp under omrøring, før du lar den koke videre i 10 minutter. Tilsett kidneybønner og mais mot slutten av koketiden.

  3. 3

    Ha gryten over i en ildfast form, og strø over nachos og ost. Gratiner på 200 °C i ca. 10 minutter, eller til nachochipsen og osten har begynt å få litt farge.

  4. 4

    Guacamole: Finhakk hvitøksbåtene. Del avokadoen i to, fjern steinen og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Bland sammen most avokado, hvitløk, sitronsaft, rømme og en klype kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Server ovnsbakt gryte med guacamole, salsa, rømme, frisk salat og koriander.