Det finnes en million grunner til at man trenger litt raskt påfyll av mat og energi i løpet av en dag. Enten om det er et mellommåltid eller kanskje man er tvunget til å spise lunsj på farten for å rekke et møte. Man løser ofte disse situasjonene litt spontant og på tom mage. Da ender man ofte opp med mindre sunne og dyre alternativer. Istedenfor å kjøpe noe raskt på kiosken eller bensinstasjonen, så har vi noen ess i ermet til deg som ønsker litt sunnere mat på farten. Uansett om du trenger små mellommåltid eller et fullverdig måltid. Med disse tipsene og oppskrifter trenger du bare litt planlegging, så vil resten gå av seg selv 🙂

 

Småsulten? Spis nøtter, frukt og grønnsaker

Det største problemet er ofte at man er litt småsulten, som igjen gjør at man mister konsentrasjonen eller ender opp med å spise sjokolade eller muffins. Ha alltid noen nøtter, frukt eller grønnsaker med deg når du skal ut av døren. Det høres kanskje simpelt ut, men nøtter er praktiske å ha med seg og inneholder masse energi. Velg gjerne usaltede nøtter. Frukt er også et godt alternativ for å holde energinivået oppe. En banan eller eple kan gjøre en stor forskjell når småsulten banker på. Grønnsaker er også et bra valg, og det er enkelt å ha med seg en pose minigulrøtter eller oppkuttede grønnsaker du har forberedt hjemme. Tar du knekken på den rumlende magen, holder du ofte ut lenger og slipper å velge usunne mellommåltider når du er på farten.

 

Grovt brød til matpakken

Grovt brød til matpakken

Den klassiske matpakken er ytterst populær i Norge med brødskiver og pålegg av ulike slag. Vi har med oss matpakker fra vi er små og inn i voksenlivet. Brødskiver med pålegg er utrolig praktisk å ha med seg og kan lett spises på farten. Det som er avgjørende her er typen av brød og pålegget. Litt grovere brød vil gi deg en lenger metthetsfølelse og valg av pålegg er også avgjørende. Makrell i tomat er et eksempel på pålegg som er både sundt og godt. Det finnes flere grunner til å spise mer fisk. Tre gode grunner til å spise mer fisk

 

Ønsker du å live opp matpakken, så har vi en oppskrift på matpakkebrød. Det er få ting som slår nybakt brød 🙂

Gå til oppskrift

 

Grove lunsjvafler

Grove lunsjvafler

Brødskiver er godt, men vafler er bedre! Grove vafler er et utmerket alternativ til brødskiver og andre mellommåltidsløsninger. Med TORO Grove vafler får du utrolig gode vafler med full brødskala og 77% grovhet. Til vaflene trenger du bare 4 dl vann og 50 g smeltet smør eller 50 ml flytende margarin/olje. Da kommer vi til det store spørsmålet … Hva skal du ha på vaflene? Vi har samlet tre veier til sunne og gode lunsjvafler.

Gå til oppskrift

 

Muffins med egg og bacon

Muffins med egg og bacon

Dette er kanskje et litt spesielt tips, men den måtte med. Egg og bacon muffins smaker ikke bare helt fantastisk, de er også utrolig praktiske å ta med seg og spise på farta. Alt du trenger er Grove Rundstykker fra TORO, en muffinsform, egg og bacon.

Gå til oppskrift

 

Grove pannekaker

Grove pannekaker

Vårt siste tips til litt sundere mat på farten er grove pannekaker. De smaker også vidunderlig og er veldig enkle å pakke med deg når du skal ut av døren. Funker både som en litt sunnere lunsj, middag og kveldsmat. TORO Grove Pannekaker har hele 80 % grovhet og er nøkkelhullmerket. Vi har en oppskrift med feta ost, spinat og pinjekjerner, og en annen oppskrift med skinke, gulost og basilikum.