Oppskrifter / Frokost

Matpakkebrød

120 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Fri Havrebrød glutenfri 409g5,00 dlkaldt vann50,00 gfrø eller kjerner0,50 pkgjær

Matpakkebrød liver opp matpakken, fordi det er litt ekstra saftig og ligner på rundstykker. Selv om mange kanskje forbinder matpakken med tørt brød, trenger det ikke være sånn. Matpakken er for nordmenn en naturlig del av oppveksten, fra barnehage til skolegang, studier og kanskje på jobben? Matpakken er en så stor del av lunsjmåltidet at vi ikke tenker over det. Den er også ofte med når vi er på tur og det smaker ekstra godt når man nyter den ute i skog og mark. For deilig matpakkebrød gjør du som følger.

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett frø eller kjerner, 5 dl kaldt vann og 1/2 pk gjær. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 5 minutter.

 • 2

  Dekk bakebollen med plast og forhev i 40 minutter. Du kan med hell heve brødet i en time om du har tid til det.

 • 3

  Kna deigen i bollen ved hjelp av en slikkepott. Legg i en smurt liten langpanneform (ca. 20×30 cm). Ha litt olje på hendene og fordel deigen jevnt utover. Del opp i 3×4 ruter med en skarp kniv eller pizzahjul. Pensle brødet godt med vann og strø over frø eller kjerner. Dekk formen med plast og/eller et håndkle og etterhev i 30-45 minutter.

 • 4

  Forvarm stekeovnen til 250 °C. Senk temperaturen til ca 210 grader og sett inn langpannebrødet på nederste rille. Stek i ca 25 minutter eller til brødet har fått fin farge og er gjennomstekt (følg med mot slutten av steketiden).

 • 5

  Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Dette trenger du