Tips til barnevennlige middagsoppskrifter

Tips til barnevennlige middagsoppskrifter

Hva skal vi ha til middag som barna liker? Det er ikke alltid like lett å svare, men vi har samlet våre beste svar her.

Vi har ca. 250 hverdager i året og de skal fylles med middagsoppskrifter som barna også liker. Vi har et mål om at middagen skal være både sunn og mettende, men hvis ikke barna spiser maten er vi like langt. Derfor er det ekstra viktig at det vi serverer dem er noe de faktisk synes er godt.

 

Det er ikke alltid lett å si hva smårollingene vil gi fem av fem stjerner, og hver dag kan være ulik den neste. Visse dager er de skrubbsultne og spiser alt du setter foran dem, men så kommer det dager da de er utslitt og matlysten er helt i bunn.

 

Barna utvikler seg hele tiden, og det gjelder også smaksløkene og hva de liker. De liker ikke nødvendigvis alt de prøver for første gang, men det er viktig å utfordre dem med nye smaker en gang iblant. Har de smakt noe en gang eller to begynner de plutselig å like det.

 

 

Supper

Tomatsuppe+med+pasta+og+pølserPreviewlarge

TORO Tomatsuppe er en familievennlig suppe med mild smak. Den er lett å like for både store og små. Vår tomatsuppe finnes i flere varianter, også som glutenfri.

 

En skikkelig mettende variant er tomatsuppe med fullkornsmakaroni, som er enkel å lage og tar under 20 minutter å få på spisebordet. Perfekt for barnefamilier med dårlig tid. Har dere rester fra middagen i går er tomatsuppen genial som restesuppe. F.eks. Tomatsuppe med pasta og pølser. Enkelt og utrolig godt.

 

Ønsker du at barna skal prøve seg på litt ekstra smak, da kan vi anbefale meksikansk tomatsuppe med bønner. Bønnene er mettende, og meksikansk tomatsuppe har litt mer smak enn vår vanlige tomatsuppe. I tillegg er den vegetarisk 🙂

 

 

Gryteretter

Barnevennlig+chili+con+carne+med+grønnsaker+og+rømme

Det er både enkelt og tar kort tid å lage gode gryteretter til middag. Med våre oppskrifter kommer du til å ha et arsenal av smakfulle familiefavoritter, som barna kommer til å elske. Vi begynner med en barnevennlig chili con carne med grønnsaker og rømme. Rømmen gjør denne meksikanske retten litt mer barnevennlig, og med sprø grønnsaksstaver blir middagen morsom å spise i tillegg. Det kan også fint lages som en vegetarisk variant, chili sin carne.

 

Pasta er populært hos barna, og da er det få ting som slår bolognesegryte. Den er mild og god i smaken. Prøv denne bolognesegryten med masse deilige grønnsaker.

 

Har dere spist taco og sitter igjen med litt rester, så er meksikansk gryte helt perfekt. Prøv denne meksikanske gryten med tacorester. Ikke bare blir barna fornøyd, men dere kaster mindre mat i samme slengen.

 

 

Ovnsretter

familiens-favoritt-lasagne

Det finnes mange gode ovnsretter, men det er nok lasagne som er den største familiefavoritten. Den finnes i mange varianter og kan lages på mange måter. Den klassiske TORO Lasagne har vært på norske middagsbord i over førti år, og holder fortsatt koken. Vi viser deg steg for steg hvordan du kan lage din drømmelasagne, og tips til å gjøre den bedre. Den finner du her: Hvordan lage lasagne?

 

Nachos er også en populær ovnsrett som passer perfekt til fredagskvelden. Mange spiser nachos med kjøttdeig, men den er like god med plantebaserte råvarer. Prøv derfor vegetarnachos med linser og bønner.

 

Ønsker du å introdusere det greske kjøkkenet til dine barn kan vi varmt anbefale gresk moussaka med aubergine, squash og kikerter. En tradisjonell gresk rett som smaker like godt både med og uten kjøtt.

 

 

Fristende fiskeretter

Bergensk-fiskesuppe-perfekt-til-rester

Det finnes mange gode argumenter for å spise fisk, ikke minst for barna våre. Hvis du trenger litt påfyll til hvorfor det er bra å spise fisk for deg og barna dine, kan du lese tre gode grunner til å spise mer fisk her.

 

Pasta og fisk passer utmerket sammen og vil sannsynligvis gjøre det enklere å få barna dine til å spise mer fisk. Prøv tomat- og laksegryte med fusilli f.eks.

 

TORO Bergensk fiskesuppe er perfekt til dine fiskerester, og har en mild og barnevennlig smak. Vi har samlet fem gode tips til fiskesupper som passer perfekt til fiskerester, men fiskesuppene er selvfølgelig også gode uten noe ekstra.

 

 

Sunne pannekaker og vafler

Grove-lunsjvafler

En av middagsfavorittene hos barnefamilier rundt om i landet er pannekaker. Mange velger vanlige pannekaker, men man kan også få grove pannekaker om man ønsker noe mer mettende. Vi har en egen oppskrift som heter pannekaker for barn.

 

Ønsker du å gi barna litt grovere pannekaker har vi en oppskrift med skinke, gulost og basilikum. Vi har også en skikkelig god oppskrift med grove pannekaker med feta ost, spinat og pinjekjerner. Den siste oppskrifter passer muligens til litt eldre barn.

 

Man kan også fint servere grove vafler til lunsj eller middag. De er fulle av fullkorn og fiber, som gjør dem ekstra mettende. Vi har samlet tre oppskrifter med sunne og gode vafler her.

Lettvint mat til 17. mai

Flere gode middagstips?

Vi har middagstips til alle slags anledninger!

Se oppskrifter