Søk

Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

Ingredienser til 4 porsjoner

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.

  • 1,00 pk TORO Gresk moussaka 136 g
  • 1,00 stk aubergine
  • 1,00 stk squash
  • 2,00 ss nøytral olje
  • 1,00 boks kikerter
  • 3,50 dl vann
  • 5,50 dl melk
  • 1,00 ts timian
  • 100,00 g ost

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.

Slik gjør du:

  1. 1Sett ovnen på 225°C.
  2. 2Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.
  3. 3Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.
  4. 4Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!

Produkt