Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter
- 45 min.

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.
- 1,00 pk TORO Gresk moussaka 136 g
- 1,00 stk aubergine
- 1,00 stk squash
- 2,00 ss nøytral olje
- 1,00 boks kikerter
- 3,50 dl vann
- 5,50 dl melk
- 1,00 ts timian
- 100,00 g ost
Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.
Slik gjør du:
- 1
Sett ovnen på 225°C.
- 2
Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.
- 3
Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.
- 4
Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!