Oppskrifter / Middag

Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

45 min Enkel
Til 4 porsjoner
100,00 gost1,00 tstimian5,50 dlmelk3,50 dlvann1,00 bokskikerter2,00 ssnøytral olje1,00 stksquash1,00 stkaubergine1,00 pkTORO Gresk moussaka 136g

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.

Slik gjør du

  • 1

    Sett ovnen på 225°C.

  • 2

    Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.

  • 3

    Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.

  • 4

    Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!

Dette trenger du