Alle elsker lasagne, og det passer midt i blinken til både hverdag og helg. Det finnes ikke bare en måte å lage det på heller. Du kan lage lasagne på mange forskjellige måter, og bruke flere typer ingredienser. Kjøttdeig, søtpotet, glutenfri, muligheten er uendelige. Vi har samlet flere oppskrifter på lasagne nederst i denne saken.

Hvordan lage lasagne? Under viser vi deg steg for steg hvordan du lager TORO lasagne. I tillegg prøver vi å vise hvordan du kan bruke alternative ingredienser, og et par tips til å gjøre den enda bedre.

1. Sett på ovnen

Det er kanskje innlysende, men det er en god start å sette på ovnen så den er klar. Lasagnen skal stekes på 200 °C.

2. Brun kjøttdeig eller erstatning for kjøtt

Neste steg er å brune kjøttdeigen, eller om du skal lage en vegetarlasagne så steker du for eksempel linser og søtpotet i en gryte eller stor panne. Uansett om du bruker kjøttdeig eller søtpotet er det greit å bruke litt matolje til stekingen, og ha gjerne litt hakket løk i også.

3. Tøm sauseposens innhold og bland godt

Trekk kjelen av varmen, og hell sauseposens innhold over og rør godt! Tilsett melk og vann, og ønsker du en ekstra fyldig lasagne så tilsett litt hakkede tomater. Kok opp under omrøring, og la sausen småkoke i ca. 3 minutter.

toro-lasagne

4. Ta frem en ildfast form (ca. 3 liter)

Nå er det på tide å ta frem en ildfast form som rommer ca. 3 liter. Viktig å legge saus og lasagneplater lagvis. Begynn og avslutt alltid med sausen. Legg 3 lag med lasagneplater om det går. Dryss litt ost på toppen til slutt.
Ønsker du en glutenfri lasagne er det bare å bruke TORO Fri Lasagne glutenfri

5. Stek på 200 °C i 30 min

Sett lasagnen i ovnen og stek i 30 minutter på midterste rille. La lasagnen hvilke i 5 minutter når du har tatt den ut av ovnen. Her kan du spare litt tid hvis du bløtlegger lasagneplatene. Da behøver du bare å steke lasagnen i 15 minutter eller til osten har smeltet og fått en fin stekt skorpe.

6. Tilbehør til lasagne: Brød og frisk salat

Da var lasagnen ferdig, og familien er klar for et festmåltid. Server gjerne med noe godt brød og en frisk salat.