Pastagrateng med urter

Restefest til hverdags!

Ingredienser til 4 porsjoner

Å lage grateng er en super måte å bli kvitt rester på! Her må du rett og slett være kreativ, bruke de restene du har og tilpasse mengde etter hvor mange dere er til bords. Og det beste? Alt blir digg med smeltet ost!

Å lage grateng er en super måte å bli kvitt rester på! Her må du rett og slett være kreativ, bruke de restene du har og tilpasse mengde etter hvor mange dere er til bords. Og det beste? Alt blir digg med smeltet ost!

Slik gjør du:

  1. 1

    Tøm posens innhold i en kasserolle. Tilsett 1 dl vann og 3 dl melk, og kok opp under omrøring med visp. La så sausen koke i 5 minutter, og rør om av og til. Rør inn 1-2 ss (20 g) margarin/smør til slutt.

  2. 2

    Kok pasta i rikelig med lettsaltet vann. NB! Kok pastaen 1 minutt kortere enn angitt på pakken, ettersom gratengen skal stekes i ovnen til slutt.

  3. 3

    Bland saus, pasta, kjøttrester og grønnsaksrester i en ildfast form. Strø så over ost og stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden, ca 10-12 minutter.

Dette trenger du