Det er hverdager det er flest av, og de er ofte proppfulle av jobb, skole, barnehage, fritidsaktiviteter og sosiale sammenkomster. Mat og måltider kan fort bli enda et gjøremål som bidrar til en hektisk og stressende hverdag. Når man tar avgjørelser om mat på tom mage ender det fort med lite variasjon, og til tider litt mindre sunn mat. Slik behøver det ikke å være. Med litt planlegging, inspirasjon og smarte løsninger kan mat bli noe som bidrar til mindre stress, og ikke motsatt.

 

Planlegg uken

Man har ofte en kalender på mobilen eller hengende på kjøleskapet som gir en oversikt over aktiviteter, bursdager og andre viktige datoer. Det samme burde man gjøre når det gjelder måltider. Har du planlagt alle måltidene for neste uke behøver du ikke å lure på hva dere skal spise til middag neste onsdag. Det vet du allerede, og da kan du handle inn mer effektivt. Det gir en forutsigbarhet, du sparer tid og du kan også sparer penger.

Vi har skrevet en artikkel om mattips til deg som student, som egentlig er mattips til alle som ønsker å spise billig, sunn og variert mat. Her finner du flere tips til hvordan du skal planlegge innkjøpene dine, bruke restene dine og vurdere holdbarheten på matvarer. I tillegg til oppskrifter.

 

Ønsker du å spare på matbudsjettet? Dette kan du spare på mat

 

Hverdagsmat til barna

Hvis du har barn i skolealder må du også tenke på hva de skal ha med seg i matpakken til lunsj. Det kan også være at barna dine kommer hjem før deg etter skolen, og da skal de typisk også ha mat. Vi har samlet noen gode tips til både matpakker og forslag til mat som barna kan lage etter skolen.

Mat til skolestart

Med varm lunsj kan du gi barna litt variasjon i hverdagen, og de fleste har mulighet til å varme mat på skolen. Det kan også være at du ønsker deg en varm lunsj av og til. Uansett kan du få inspirasjon til varm lunsj til jobb og skole her.

Har du kresne barn eller synes du det er vanskelig å finne oppskrifter som alle i familien liker? Det er en utfordring for mange barnefamilier. I en hektisk hverdag kan det ofte bli en stressfaktor, som ender med at man spiser mye av det samme til middag. Det finnes ca. 250 hverdager i året, og da trenger man litt inspirasjon for å fylle disse med litt varierte middager. Den inspirasjonen behøver du ikke å lete etter lenger.

Tips til barnevennlige middagsoppskrifter

 

Rask, enkel og god hverdagsmat

I løpet av en hektisk hverdag trenger man av og til mat på farten. Det kan være at man ikke rekker å spise frokost eller lunsj, eller så trenger man bare litt energipåfyll. Uansett så løses dette typisk på tom mage og med dårlig tid. Det kan føre til at man litt for ofte tar usunne valg som kan virke enkle der og da. Med litt planlegging kan du spise litt sunnere mat på farten. Det vil være litt bedre for deg, gi deg mer energi og du vil sannsynligvis spare litt penger på det også!

Mange av oss sitter fortsatt på hjemmekontoret, og lunsjen har en tendens til å bli ganske så lik. Det finnes mange muligheter når du sitter hjemme, men man trenger litt inspirasjon for å komme i gang. Den finner du her med våre beste lunsjtips til hjemmekontoret.

Du har dårlig tid, men du må ha i deg litt middag. Hva gjør du? Heldigvis så finnes det mange middager som tar deg under 20 minutter å lage. Vi har samlet seks raske og veldig gode oppskrifter, som vil falle i god jord hos de fleste.  Enkle middager på under 20 minutter.

Lasagne er en familiefavoritt og lager nesten seg selv. Den kan lages på mange forskjellige måter, så det er lett å variere med lasagne. Vi har gjort det super enkelt for deg, og viser deg steg for steg hvordan du kan lage din drømmelasagne. Her finner du også tips til å gjøre den enda bedre, og flere forskjellige lasagneoppskrifter.

Ønsker du bare noe superenkelt og godt kan du alltid spise en TORO Rett i Koppen. Alt du trenger er kokene vann og 5 minutter. Prøv TORO Rett i koppen Pasta Bolognese eller Sweet Teryaki nudler.