Da var det igjen på tide med skolestart rundt om i hele vårt langstrakte land. Hva skal ungene ha med seg av mat på skolen, og hva skal de ha å spise når de kommer hjem igjen? Frykt ikke, vi har tips til begge deler!

 

Matpakketips

Det blir sjeldent feil med klassikeren brødskiver og pålegg. Samtidig er det ingenting som slår nybakt brød, som vil gjøre matpakken til barna dine noe å virkelig glede seg til. Vi har både oppskrifter for brytebrød, rundstykker, matpakkebrød og grove baguetter. Alle oppskriftene gir saftig og grovt brød, som smaker fantastisk. Hjemmelaget knekkebrød er også et utrolig godt alternativ.

 

Man kan også bli litt lei brødskiver, selv om brødet er nybakt. Av og til trenger barna også til noe variasjon. Da har vi noen flere triks i lommen. Grove lunsjvafler passer utmerket i matpakken, og inneholder både fullkorn og fiber med hele 77 % grovhet. Hvem sier at det som smaker godt ikke kan være bra for deg også 🙂

I tillegg til grove vafler kan man også lage grove pannekaker. Vi har en oppskrift med feta ost, spinat og pinjekjerner, og en annen med skinke, gulost og basilikum. Med dette i matpakken er spørsmålet om barna dine kan vente helt til lunsjpausen.

 

På fredagen er det litt stas å gi ungene med noe litt ekstra. Da har vi to tips som garantert vil gi barna dine fredagsfølelsen. Første tips er horn med ost og skinke, som vil være en gledelig overraskelse for store og små. I tillegg er de helt perfekte til å fryse ned, og kan fint tines i matpakken slik at de er klare til lunsj. Vårt andre fredagstips er pizzasnurrer, som smaker utrolig godt. Hvem liker ikke pizza?

TORO pizzasnurrer oppskrift

 

Tips til mat etter skoletid

Har du litt eldre barn, så kommer de som regel hjem før deg. De er ofte sultne, og da er det en god idé at de får i seg noe mat rimelig raskt. Av og til trenger de bare til et lite mellommåltid, og andre ganger må de lage middag selv hvis de er alene hjemme.

 

Suppe er et raskt og mettende mellommåltid eller lett middag. Veldig enkelt å lage og man kan fint ha i litt ekstra ingredienser eller krydder for å gjøre den til en personlig favoritt. Vi kan anbefale tomatsuppe med fullkorn og timian, som er veldig mettende takke være fullkornsmakaronien. Kremet blomkålsuppe med bacon og parmesan er også fantastisk god.

Ønsker man enda mer til middag som fortsatt går rimelig fort, så har vi enda flere gode tips. Hva med spagetti med tomatsaus, squash og gulrot? I denne oppskriften har vi byttet ut kjøttdeigen med friske grønnsaker. En annen smakfull middag som går fort å lage er chili sin carne. Begge disse oppskriftene trenger få ingredienser og tar under 20 minutter å lage.

 

Det er alltid gøy å lage mat med andre, og det gjelder helt sikkert også for barna dine. Legg opp til at de kan ha med seg noen venner med hjem fra skolen, som de kan lage mat sammen med. Det er gøy å lage mat sammen, og maten smaken best når man har laget den selv J Noe av det enklere å lage sammen er mat som skal i ovnen, som f.eks. pizza og lasagne. Vi har en fantastisk god oppskrift på italiensk vegetarpizza med spinat, tomat og basilikum. Alle liker pizza, men hvis man har lyst på noe annet så kan vi også anbefale vår smakfulle grønnsakslasagne som er proppfull av deilige grønnsaker.

 

Les også: Enkle middager på under 20 minutter