Oppskrifter / Lunsj

Horn med ost og skinke

60 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Grove rundstykker 568 g4,00 dlkaldt vann4,00 ssolje

Fyll

16,00 skiverost8,00 skiverskinke

Pensling

1,00 stkegg

Horn med ost og skinke smelter på tungen og attpåtil ett sunnere lunsj alternativ! Perfekt hvis du ønsker å krydre hverdagene med noe hyggelig og godt! Hornene ser utrolig fristende ut på fat og er perfekte å servere dersom du får besøk til helgefrokost, lunsj, eller bare har lyst til å skjemme bort eller imponere de rundt deg. De er også perfekte til å fryse ned og kan da enten tines i ovn i noen minutter, eller tine i en matboks slik at de er klare til å spises når det er tid for lunsj. Oppskriften gir 16 små horn

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

 • 2

  Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

 • 3

  Kna deigen sammen og del i to emner. Kjevle emnene ut til to sirkler. Del deigenemnene som en pizza slik at du får trekantede deler, dersom du ønsker større horn deler du deigen i færre deler. Legg 1-2 skiver ost og en halv skive skinke på hver trekant og rull sammen fra ytterst av trekanten og inn mot spissen. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Etterhev på et lunt sted under klede i 30-60 minutter.

 • 4

  Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle hornene med sammenvispet egg. Stek på midterste rille i 10-15 minutter. Hornene skal da ha fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Hjemmebakte horn nytes best nystekt!

Dette trenger du