Hjemmebakte grove bagetter

Det er noe helt med lukten av hjemmebakt og da spesielt gjærbakst. Hjemmebakte rundstykker eller bagetter er intet unntak. De løfter ethvert måltid, om det er frokost, lunsj, kveldsmat eller som tilbehør til suppe eller gryteretter. Her får du fremgangsmåten på grove bagetter. Bagetter er jo noe vi ofte kjøper ferdig, og det er faktisk ikke like vanlig å bake dette selv. Men det er det ingen grunn til. Med denne fremgangsmåten er det både enkelt å bake og raskt å forme ut. Og hva gleder vel mer enn hjemmebakt?

90 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Grove rundstykker

4 dl kaldt vann

4 ss olje

Evt. litt fint mel til å drysse over før steking

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

3. Kna deigen sammen og del i 3 like store deler. Rull til bagetter som er nesten like lange som bredden på stekebrettet. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med vann og etterhev under klede i 30-60 minutter.

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Dryss litt mel over bagettene og stek på midterste rille i 20-25 minutter. Bagettene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl bagettene på rist. Hjemmebakte bagetter nytes best nystekt! Sett frem smør eller olje og server til en deilig suppe eller gryterett. Har du bagetter igjen dagen etter kan du ta litt vann på de og «skjerpe» de i ovnen i 5 – 7 minutter til de er gjennomvarme. Bagettene kan også fryses.

Tips: