Søk

Grove rundstykker i langpanne

Ingredienser til 4 personer

Nybakte rundstykker er utrolig godt både til frokost, lunsj og som tilbehør til middager med suppe, gryteretter eller salater. Å kjenne duften av nybakt bre seg i huset er en garanti for fullt oppmøte ved bordet når de nystekte, varme rundstykkene serveres. Ved å lage grove rundstykker i langpanne sparer du tid på å rulle dem ut, i tillegg får rundstykkene mindre skorpe og deilige myke kanter. Oppskriften gir 12 rundstykker.

Nybakte rundstykker er utrolig godt både til frokost, lunsj og som tilbehør til middager med suppe, gryteretter eller salater. Å kjenne duften av nybakt bre seg i huset er en garanti for fullt oppmøte ved bordet når de nystekte, varme rundstykkene serveres. Ved å lage grove rundstykker i langpanne sparer du tid på å rulle dem ut, i tillegg får rundstykkene mindre skorpe og deilige myke kanter. Oppskriften gir 12 rundstykker.

Slik gjør du:

  1. 1Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.
  2. 2Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.
  3. 3Kna deigen sammen og trykk den ut i en liten langpanne 20 x 30 cm. Bruk en kniv og skjær linjer nesten helt igjennom deigen, slik at formen deles i 12 ruter. Etterhev i ca. 1t.
  4. 4Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle med vann og strø litt havregryn over rundstykkene. Stek på midterste rille i 20-25 minutter. Rundstykkene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist. Hjemmebakte rundstykker nytes best nystekt! Sett frem smør eller olje og server helgefrokosten eller som kuvertbrød til middagen. Rundstykkene kan også fryses.

Produkt