Skal du ha fisk til middag? Fisk er en fantastisk råvare som passer perfekt til en middag med familien.

 

Fisk er en viktig del av et sunn og balansert kosthold, da det inneholder en rekke næringsstoffer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Fisk er en av de beste kildene til omega-3 fettsyrer, som har vist seg å ha en rekke helsefordeler, inkludert å styrke hjertet og hjernen. I tillegg inneholder fisk også høye nivåer av proteiner, vitaminer og mineraler, slik som jod og selen, som er viktige for skjoldbruskfunksjonen.

 

Fersk fisk, spesielt fet fisk som laks og makrell, er også en god kilde til vitamin D, som støtter sterk benbygning og hjelper kroppen å absorbere kalsium. Fisk er også en lavkalori matvare, noe som gjør det til et godt valg for de som ønsker å opprettholde en ekstra sunn livsstil.

 

Med så mange fordeler er det ingen overraskelse at fisk har blitt en populær matvare verden over, ikke minst her i Norge hvor fisketradisjonene er mange. Se våre beste oppskrifter på fiskemiddager og bli inspirert til å lage noen sunne og deilige retter. Torsk, laks, grillet fisk, fiskegryte og fiskesuppe – hva er din favoritt?