Søk

Laksefilet med sandefjordsmør og ovnsbakte poteter

Ingredienser til 4 porsjoner

Klassisk herlig middagsrett, som lett kan friste både liten og stor. God middag!

  • 600,00 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 800,00 g poteter
  • 3,00 ss olje
  • 0,50 ss timian eller rosemarin
  • 1,00 pose TORO Sandefjordsmør original 29 g
  • 2,00 dl vann
  • 100,00 g smør
  • Agurksalat

  • 1,00 stk agurk
  • 4,00 ss vann
  • 2,00 ss Eddik 7% Klar
  • 1,00 ss sukker
  • Salat

  • 1,00 pk crispysalat
  • 1,00 beger Cherrytomater
  • 1,00 stk liten rødløk
    • Garnityr

    • Potetene stekes ved 200 °C i 20-30 minutter på midterste rille.

Klassisk herlig middagsrett, som lett kan friste både liten og stor. God middag!

Slik gjør du:

  1. 1Start med potetene: Skyll og skrell potetene. Skjæres i båter og legges utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med dine favoritturter, litt salt og pepper. Vend på potetene slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. Stek i 20-30 minutter på midterste rille. Bruk en gaffel eller spiss kniv for å sjekke om de er ferdige.
  2. 2Skjær laksefiletene i serveringsstykker og dryss over litt salt. Brunes lett i en stekepanne med litt smør på medium-høy varme. Legg deretter fisken i en ildfast form og tilbered laksen i ovnen – gjerne sammen med potetene, ca. 5-10 minutt.
  3. 3Agurksalat: Skyll og skrell agurken, gjerne stripete på langs. Da blir det lekkert når du bruker en ostehøvel og skjærer tynne skiver. Bland sammen vann, eddik og sukker. Hell laken over agurkskivene. Smak ev. til med litt salt og pepper.
  4. 4Server ovnsbakt laks med sandefjordsmør, potetbåter, agurksalat og salat.