Laksefilet med sandefjordsmør og ovnsbakte poteter

Klassisk herlig middagsrett, som lett kan friste både liten og stor. God middag!

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

600 g laksefilet, uten skinn og bein

800 g poteter

3 ss olje

0,5 ss timian eller rosemarin

1 pose Sandefjordsmør original

2 dl vann

100 g smør

Agurksalat:

1 stk agurk

4 ss vann

2 ss Eddik 7% Klar

1 ss sukker

Salat:

1 pk crispysalat

1 beger Cherrytomater

1 stk liten rødløk

Potetene stekes ved 200 °C i 20-30 minutter på midterste rille.

Fremgangsmåte

1. Start med potetene: Skyll og skrell potetene. Skjæres i båter og legges utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med dine favoritturter, litt salt og pepper. Vend på potetene slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. Stek i 20-30 minutter på midterste rille. Bruk en gaffel eller spiss kniv for å sjekke om de er ferdige.

2. Skjær laksefiletene i serveringsstykker og dryss over litt salt. Brunes lett i en stekepanne med litt smør på medium-høy varme. Legg deretter fisken i en ildfast form og tilbered laksen i ovnen – gjerne sammen med potetene, ca. 5-10 minutt.

3. Agurksalat: Skyll og skrell agurken, gjerne stripete på langs. Da blir det lekkert når du bruker en ostehøvel og skjærer tynne skiver. Bland sammen vann, eddik og sukker. Hell laken over agurkskivene. Smak ev. til med litt salt og pepper.

4. Server ovnsbakt laks med sandefjordsmør, potetbåter, agurksalat og salat.