Laksefilet med sandefjordsmør og ovnsbakte poteter

45 min Enkel
Til 4 porsjoner
600,00 glaksefilet, uten skinn og bein800,00 gpoteter3,00 ssolje0,50 sstimian eller rosemarin1,00 poseTORO Sandefjordsmør original 29g2,00 dlvann100,00 gsmør

Agurksalat

2,00 ssIdun Eddik 7% Klar1,00 stkagurk4,00 ssvann1,00 sssukker

Salat

1,00 pkcrispysalat1,00 begerCherrytomater1,00 stkliten rødløk

Klassisk herlig middagsrett, som lett kan friste både liten og stor. God middag!

Slik gjør du

  • 1

    Start med potetene: Skyll og skrell potetene. Skjæres i båter og legges utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med dine favoritturter, litt salt og pepper. Vend på potetene slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. Stek i 20-30 minutter på midterste rille. Bruk en gaffel eller spiss kniv for å sjekke om de er ferdige.

  • 2

    Skjær laksefiletene i serveringsstykker og dryss over litt salt. Brunes lett i en stekepanne med litt smør på medium-høy varme. Legg deretter fisken i en ildfast form og tilbered laksen i ovnen – gjerne sammen med potetene, ca. 5-10 minutt.

  • 3

    Agurksalat: Skyll og skrell agurken, gjerne stripete på langs. Da blir det lekkert når du bruker en ostehøvel og skjærer tynne skiver. Bland sammen vann, eddik og sukker. Hell laken over agurkskivene. Smak ev. til med litt salt og pepper.

  • 4

    Server ovnsbakt laks med sandefjordsmør, potetbåter, agurksalat og salat.

Dette trenger du