Laksefilet med hollandaise med appelsinsmak og superris
- Under 20 min.
- Enkel

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.
- 900,00 g laksefilet uten skinn og ben
Salat:
- 1,00 pose salatmiks, gjerne med babyleaf
- 2,00 stk appelsiner
- 1,00 beger cherrytomater
- 1,00 stk liten rødløk
Appelsinhollandaise:
- 1,00 pose TORO Hollandaisesaus original 26 g
- 50,00 g smør
Appelsinhollandaise:
- 1,00 dl appelsinjuice
- 0,50 dl vann
- 2,00 dl melk
Serveres med
- 1 brokkoli
- Kokt superris ev. vanlig ris
Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.
Slik gjør du:
- 1
Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.
- 2
Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.
- 3
Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter
- 4
Appelsinhollandaise:Smelt smøret, og hell i sausepulveret. Tilsett 0,5 dl vann, 1,0 dl appelsinjuice og 2,0 dl melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron.
- 5
Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!