Søk

Laksefilet med hollandaise med appelsinsmak og superris

Ingredienser til 6 porsjoner

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.

  • 900,00 g laksefilet uten skinn og ben
  • Salat:

  • 1,00 pose salatmiks, gjerne med babyleaf
  • 2,00 stk appelsiner
  • 1,00 beger cherrytomater
  • 1,00 stk liten rødløk
  • Appelsinhollandaise:

  • 1,00 pose TORO Hollandaisesaus original 26 g
  • 50,00 g smør
  • Appelsinhollandaise:

  • 1,00 dl appelsinjuice
  • 0,50 dl vann
  • 2,00 dl melk
    • Serveres med

    • 1 brokkoli
    • Kokt superris ev. vanlig ris

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.

Slik gjør du:

  1. 1Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.
  2. 2Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.
  3. 3Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter
  4. 4Appelsinhollandaise:Smelt smøret, og hell i sausepulveret. Tilsett 0,5 dl vann, 1,0 dl appelsinjuice og 2,0 dl melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron.
  5. 5Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!