Laksefilet med hollandaise med appelsinsmak og superris

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.

20 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

900 g laksefilet uten skinn og ben

Salat::

1 pose salatmiks, gjerne med babyleaf

2 stk appelsiner

1 beger cherrytomater

1 stk liten rødløk

Appelsinhollandaise::

1 beger Smaksrik base til hollandaise

1 dl appelsinjuice

0,5 dl vann

2 dl melk

50 g smør

Fremgangsmåte

1. Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.

2. Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.

3. Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter

4. Appelsinhollandaise: Ha hollandaisebasen i en kjele sammen med appelsinjuice, vann og melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Rør i smør, gjerne romtemperert. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron. Trekk til side, sausen må ikke koke etter at smør er tilsatt.

5. Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!

Serveres med:

1 brokkoli

Kokt superris ev. vanlig ris