Salat:
1,00 posesalatmiks, gjerne med babyleaf2,00 stkappelsiner1,00 begercherrytomater1,00 stkliten rødløkAppelsinhollandaise:
Warning: Attempt to read property «results» on array in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94
Warning: Attempt to read property «entity_type_name» on null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94
Warning: Attempt to read property «raw» on null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94
1,00 dlappelsinjuice0,50 dlvann2,00 dlmelk
Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.
Slik gjør du
- 1
Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.
- 2
Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.
- 3
Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter
- 4
Appelsinhollandaise:Smelt smøret, og hell i sausepulveret. Tilsett 0,5 dl vann, 1,0 dl appelsinjuice og 2,0 dl melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron.
- 5
Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!