}

Grønnsakslasagne

Alle elsker lasagne! Varier gjerne med denne smakfulle grønnsakslasagnen - en middagen hele familien garantert vil like.

40 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

10 stk lasagneplater

75 g gulost, revet

Rød grønnsakssaus::

1 stk stor søtpotet

2 ss olje

1 stk løk

2 stk gulrøtter

100 g sellerirot

3 dl vann

1 beger Smaksrik base til bolognese

400 g hakkede tomater

1 pose bladspinat, klar til bruk

Ostesaus:

1 pose Hvit saus original

7 dl melk

3 ss gulost, revet

Fremgangsmåte

1. Lasagne stekes ved 200° C i ca. 25 min på midterste rille.

2. Rød saus: Skrell og kutt søtpotet i terninger, ca. 2 x 2 cm. Stek søtpotetene møre i litt olje i panne på middels varme, ca 8 min. Kutt skrelte grønnsaker som løk, gulrot og selleri i små terninger og stek videre 2 min. Hell over vann og tilsett bolognesebasen samt hakkede tomater. Rør godt og kok det hele i 5 min. Vend inn spinaten.

3. Hvit saus: Kok opp hvit saus med melk og la den koke under omrøring i ca. 5 min. Tilsett ost i sausen og rør godt.

4. Lag lasagne: Smør formen veldig godt. Legg hvit saus, lasagneplater og bolognesesausen lagvis i denne rekkefølgen. Avslutt med hvit saus og ost på toppen. Stekes som angitt og avkjøles i 5 min før servering.

Tips: