Søk

Grønnsakslasagne

Ingredienser til 4 porsjoner

Alle elsker lasagne! Varier gjerne med denne smakfulle grønnsakslasagnen - en middagen hele familien garantert vil like.

  • Rød grønnsakssaus:

  • 1,00 stk stor søtpotet
  • 2,00 ss olje
  • 1,00 stk løk
  • 2,00 stk gulrøtter
  • 100,00 g sellerirot
  • 3,00 dl vann
  • 1,00 beger TORO Smaksrik base til bolognese 112 g
  • 400,00 g hakkede tomater
  • 1,00 pose bladspinat, klar til bruk
  • Ostesaus

  • 1,00 pose TORO Hvit saus original 38 g
  • 7,00 dl melk
  • 3,00 ss gulost, revet
  • 10,00 stk lasagneplater
  • 75,00 g gulost, revet

Alle elsker lasagne! Varier gjerne med denne smakfulle grønnsakslasagnen - en middagen hele familien garantert vil like.

Slik gjør du:

  1. 1Lasagne stekes ved 200° C i ca. 25 min på midterste rille.
  2. 2Rød saus: Skrell og kutt søtpotet i terninger, ca. 2 x 2 cm. Stek søtpotetene møre i litt olje i panne på middels varme, ca 8 min. Kutt skrelte grønnsaker som løk, gulrot og selleri i små terninger og stek videre 2 min. Hell over vann og tilsett bolognesebasen samt hakkede tomater. Rør godt og kok det hele i 5 min. Vend inn spinaten.
  3. 3Hvit saus: Kok opp hvit saus med melk og la den koke under omrøring i ca. 5 min. Tilsett ost i sausen og rør godt.
  4. 4Lag lasagne: Smør formen veldig godt. Legg hvit saus, lasagneplater og bolognesesausen lagvis i denne rekkefølgen. Avslutt med hvit saus og ost på toppen. Stekes som angitt og avkjøles i 5 min før servering.