Søk

Vegetarlasagne med linser og søtpotet

En grønnere middag

Ingredienser til 4 porsjoner

Lasagne er alltid en hit på middagsbordet! Har du noen gang tenkt på at du kan bytte ut kjøttdeigen for å gjøre den litt sunnere og grønnere? Vel, her har du i alle fall vår favoritt: vegetarlasagne med linser og søtpotet!

  • 2,00 stk gulrøtter
  • 1,00 stk søtpotet
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 250,00 g champignon
  • 1,00 boks hermetiske linser
  • 1,00 bokser hermetiske tomater
  • 200,00 g frisk spinat
  • 1,00 pk TORO Grønnsakslasagne
  • 3,50 dl melk
  • 150,00 g revet gulost

Lasagne er alltid en hit på middagsbordet! Har du noen gang tenkt på at du kan bytte ut kjøttdeigen for å gjøre den litt sunnere og grønnere? Vel, her har du i alle fall vår favoritt: vegetarlasagne med linser og søtpotet!

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).
  2. 2Skrell gulrøtter, søtpotet, løk og hvitløk. Finhakk de skrelte grønnsakene, samt sopp og stek i bunnen av en vid kjele.
  3. 3Hell av laken på linsene og skyll i et dørslag
  4. 4Trekk så kjelen av varmen, tøm sauseposens innhold over og bland godt. Hell på hermetiske hakkete tomater og melk under omrøring for så å gi det ett oppkok. Tilsett deretter linsene og spinatbladene, bland godt og la det koke i 5 minutter.
  5. 5Sett sammen lasagnen lagvis med saus og lasagneplater før du strør over med raspet ost. Stek lasagnen på 200 g i ca. 30 minutter, og avkjøl 5-10 minutter før servering. Velbekomme!