Vegetarlasagne med linser og søtpotet
En grønnere middag
- 45 min.
- Enkel

Lasagne er alltid en hit på middagsbordet! Har du noen gang tenkt på at du kan bytte ut kjøttdeigen for å gjøre den litt sunnere og grønnere? Vel, her har du i alle fall vår favoritt: vegetarlasagne med linser og søtpotet!
- 2,00 stk gulrøtter
- 1,00 stk søtpotet
- 2,00 stk hvitløksbåter
- 250,00 g champignon
- 1,00 boks hermetiske linser
- 1,00 bokser hermetiske tomater
- 200,00 g frisk spinat
- 1,00 pk TORO Grønnsakslasagne 203g
- 3,50 dl melk
- 150,00 g revet gulost
Lasagne er alltid en hit på middagsbordet! Har du noen gang tenkt på at du kan bytte ut kjøttdeigen for å gjøre den litt sunnere og grønnere? Vel, her har du i alle fall vår favoritt: vegetarlasagne med linser og søtpotet!
Slik gjør du:
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).
- 2
Skrell gulrøtter, søtpotet, løk og hvitløk. Finhakk de skrelte grønnsakene, samt sopp og stek i bunnen av en vid kjele.
- 3
Hell av laken på linsene og skyll i et dørslag
- 4
Trekk så kjelen av varmen, tøm sauseposens innhold over og bland godt. Hell på hermetiske hakkete tomater og melk under omrøring for så å gi det ett oppkok. Tilsett deretter linsene og spinatbladene, bland godt og la det koke i 5 minutter.
- 5
Sett sammen lasagnen lagvis med saus og lasagneplater før du strør over med raspet ost. Stek lasagnen på 200 g i ca. 30 minutter, og avkjøl 5-10 minutter før servering. Velbekomme!