Det er utrolig praktisk å vite hvilke kaker du kan fryse ned, og hvordan de skal behandles. Skal du ha masse gjester på besøk er det ikke sikkert du rekker å lage kaken på selve dagen. Da kan det være greit å ha halvferdige kaker i fryseren eller som tiner i kjøleskapet, og som bare trenger å pyntes. Dagen etter en slik fest kan det være at du har masse kakerester igjen. Da er det også veldig greit å vite hvilke kaker du kan fryse ned, slik at restene holder seg lenger og du slipper å kaste det i søpla.

 

Brownies

Brownies

Det er mange som har brownies som sin favoritt, og den blir neste bedre etter å ha stått litt i kjøleskapet eller når de har vært fryst ned. Den kan tines over natten i kjøleskapet eller tines enda raskere på kjøkkenbenken. Med et lite dryss av melis eller ferske bær på toppen er dine brownies serveringsklare. Anbefaler at du legger på ferske bær den dagen kaken skal serveres for å sikre best konsistens og smak.

Da kan også pynte med ostekrem og friske bær til 17. mai eller med melisglasur og marshmallows til Halloween.

7 måter å pynte kaken på

 

Pavlova

Pavlova

Du kan helt fint fryse ned marengsbunnen til en pavlova. Det kan faktisk være en fordel å fryse ned bunnen da den er enklere å dele opp når den er halvfryst.

Et godt alternativ hvis du kun er ute etter lenger holdbarhet er å oppbevare den i en lufttett beholder i romtemperatur. Da holder marengsbunnen nesten evig, så det er ikke nødvendig å fryse den ned for å oppnå lenger holdbarhet.

Du kan også fryse ned en ferdig pavlova med fersk frukter og bær, men konsistens og smak vil kunne variere. Ønsker du å være helt sikker så anbefaler vi at du legger på frukt og bær samme dag kaken skal spises.

Her har du en klassisk oppskrift på pavlova med bær, og en pavlova med is som du fint kan fryse ned.

 

toro-nyhetsbrev-

Sjokoladekake

Sjokoladekake

Sjokoladekake er enda en kake som du kan fryse ned. Den bør helst fryses ned uten glasur for å sikre ønsket konsistens. Ta kaken ut av fryseren kvelden før du skal få gjester på besøk, og la den tine over natta i kjøleskapet. Legg på pynt og glasur samme dag den skal serveres.

Har du rester av kaker med glasur, så kan du selvfølgelig fryse de ned. Det kan bli litt gris med glasuren, så frys ned kaken uten å dekke den til først. Når den har blitt frossen kan du pakke den inn i plast. Bare husk å ta av plasten med en gang du tar den ut av fryseren. Da unngår du gris. Du kan også dele opp sjokoladekaken i biter først og legge de i isbokser når de skal fryses.

Her finner du en klassisk oppskrift på sjokoladekake med glasur. Ønsker du å være litt ekstra kreativ til bursdagen eller festen? Sjekk ut 6 ulike måter du kan pynte sjokoladekaken.

 

Eplekake og gulrotkake

Eplekake

En eplekake kan du fint fryse ned. Bare sett den i kjøleskapet kvelden før den skal serveres og la den tine over natten. Da er den klar til kakesultne gjester.

Her finner du en oppskrift på eplekake med smuldretopp og bilder over er av en opp ned eplekake som er en fransk vri på eplekaken.

Gulrotkake er nok et eksempel på en kake som egner seg til å fryse ned. Du kan fryse ned med kremostglasuren, eller legge på glasuren samme dag som den skal serveres. Her har du en oppskrift på en saftig gulrotkake eller hva med verdens beste gulrotkake 🙂

 

Muffins og cookies

Muffins

Muffins og cookies er strengt tatt ikke kaker, men det kan være greit å vite om de kan fryse og hvordan de skal tines.

Muffins fryser du helst ned uten glasur. Tin dem opp i kjøleskapet over natten, og pynt med glasur samme dag som de skal serveres til gjestene dine. Da kan du lage sitronmuffins eller hva med regnbuemuffins som på bilder over.

Cookies anbefaler vi ikke å fryse ned, da disse blir våte når de tines. Har du cookies til overs, så kan du jo gi gjestene med seg litt cookies hjem i stedet for å kaste dem.

Prøv brownies cookies med peanøtter eller cookies sandwich.