Søk

Pavlova med is

Ingredienser til 4 personer

Pavlova er i vinden i år. Ikke bare smaker den fantastisk godt, den byr også på utallige variasjoner. Denne oppskriften er en typisk sommervariant med vaniljeis og jordbær. Pavlova med is, jordbær og sjokoladesaus smaker fantastisk og er en fin vri på pavlovaen som de fleste kjenner den. Aller best er den selvfølgelig med norske, søte, friske jordbær. Server den til sommerfesten, søndagsmiddagen, bursdagsfeiringen eller hagefesten. Bunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken. Voila, mindre stress og mer hygge. Her får du oppskriften på en deilig og sommerlig pavlova, som må spises den dagen den serveres, ikke at det er noe problem

Pavlova er i vinden i år. Ikke bare smaker den fantastisk godt, den byr også på utallige variasjoner. Denne oppskriften er en typisk sommervariant med vaniljeis og jordbær. Pavlova med is, jordbær og sjokoladesaus smaker fantastisk og er en fin vri på pavlovaen som de fleste kjenner den. Aller best er den selvfølgelig med norske, søte, friske jordbær. Server den til sommerfesten, søndagsmiddagen, bursdagsfeiringen eller hagefesten. Bunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken. Voila, mindre stress og mer hygge. Her får du oppskriften på en deilig og sommerlig pavlova, som må spises den dagen den serveres, ikke at det er noe problem

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.
  2. 2Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» i midten til is og bær. Marengsen ser da ut som et rundt basseng. Alternativt kan du fordele marengsen utover hele stekebrettet.
  3. 3Stek på midterste rille i 60 minutter. La marengsen avkjøles før du pynter den.
  4. 4Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Skyll jordbærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Bruk en isskje og lag iskuler som du fordeler utover marengsbunnen. Fordel bærene over og avslutt med sjokoladesausen. Server med en gang og gjerne med en skål med jordbær ved siden av.

Produkt

Tagger

Kaker Kaker