Oppskrifter / Kaker

Pavlova med is

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Fyll og pynt

1,00 stksjokoladesaus1,00 pkvaniljeis1,00 pkjordbæris

Pavlova med is må være den ultimate sommerdesserten vaniljeis og jordbær. Sjokoladesausen gjør også at den smaker fantastisk og det er en fin vri på pavlovaen som de fleste kjenner den. Server den til sommerfesten, søndagsmiddagen, bursdagsfeiringen eller hagefesten. Bunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken. Denne oppskriften gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

 • 2

  Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» i midten til is og bær. Marengsen ser da ut som et rundt basseng. Alternativt kan du fordele marengsen utover hele stekebrettet.

 • 3

  Stek på midterste rille i 60 minutter. La marengsen avkjøles før du pynter den.

 • 4

  Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Skyll jordbærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Bruk en isskje og lag iskuler som du fordeler utover marengsbunnen. Fordel bærene over og avslutt med sjokoladesausen. Server med en gang og gjerne med en skål med jordbær ved siden av.

Dette trenger du