Opp-ned eplekake

Opp-ned eplekake er en utrolig kul vri på den tradisjonelle eplekaken! Mens man vanligvis stikker eplebåter med kanel ned i røren, legges her alle eplebåtene i karamellsaus i bunnen av formen med røren oppå. Grunnen til at kaken kalles opp-ned eplekake er at man snur den rundt når den skal serveres at mønsteret med eplebåter i bunnen kommer frem. Det er utrolig enkelt, men gjør eplekaken ekstra imponerende og gir den et litt fransk preg, da denne teknikken stammer derfra.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Eplekake

2,5 dl vann

150 g smeltet smør

3 stk epler

1 ts kanel

Karamellsaus:

0,5 flaske ferdig karamellsaus

50 g smør

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt.

4. Kok opp 1/2 flaske karamellsaus og 50g smør i 2-3 min. Hell blandingen oppi bunnen av formen. Legg eplebåtene i vifteform i en sirkel ned i karamellsausen, start ytterst og jobb deg innover mot midten. Hell så eplekakerøren over.

5. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen.

6. Når kaken er avkjølt, løsne kaken i kantene av formen med en kniv. Ta av ringen rundt kaken og vend kaken opp-ned på et kakefat. Trekk så bakepapiret forsiktig av og server mesterverket! Server som den er eller med vaniljei

Tips: