Oppskrifter / Dessert

Opp ned eplekake

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
3,00 stkepler1,00 tskanel150,00 gsmeltet smør2,50 dlvann1,00 poseTORO Eplekake 384g

Karamellsaus

50,00 gsmør0,50 flaskeferdig karamellsaus

Opp-ned eplekake eller «Tarte tatin» er en fransk vri på den tradisjonelle eplekaken! Mens man vanligvis stikker eplebåter med kanel ned i røren, legges her alle eplebåtene i karamellsaus i bunnen av formen med røren oppå. Grunnen til at kaken kalles opp-ned eplekake er at man snur den rundt når den skal serveres at mønsteret med eplebåter i bunnen kommer frem. Det er utrolig enkel og lettvint oppskrift på en saftig eplekake som gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

 • 2

  Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.

 • 3

  Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt.

 • 4

  Kok opp 1/2 flaske karamellsaus og 50g smør i 2-3 min. Hell blandingen oppi bunnen av formen. Legg eplebåtene i vifteform i en sirkel ned i karamellsausen, start ytterst og jobb deg innover mot midten. Hell så eplekakerøren over.

 • 5

  Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen.

 • 6

  Når kaken er avkjølt, løsne kaken i kantene av formen med en kniv. Ta av ringen rundt kaken og vend kaken opp-ned på et kakefat. Trekk så bakepapiret forsiktig av og server mesterverket! Server som den er eller med vaniljei

Dette trenger du