Oppskrifter / Dessert

Verdens beste gulrotkake

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 dlnøytral olje2,00 dlvann2,00 stkgulerøtter, finraspet1,00 poseTORO Bakemiks til Gulrotkake 396g

Ostekremglasur:

250,00 gfriske blåbær100,00 gromtemperert smør250,00 gkremost naturell1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g

Verdens beste gulrotkake er saftig, med luftig ostekrem og friske blåbær. Denne gulrotkake oppskriften gjør seg veldig godt på et kakebord, eller som en vinner til kaffen eller som dessert. TORO gulrotkake er også enkel å lage og mot slutten er det bare å pynte gulrotkaken med ostekremglasur og blåbær. Oppskriften gir ca. 12 kakestykker

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

 • 2

  Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

 • 3

  Pisk sammen 250g kremost naturell og 100g mykt, romtemperert smør. Tilsett posene med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

 • 4

  Del den avkjølte kaken i to med en brødkniv. Fordel halvparten av ostekremen mellom lagene og hell over den ene kurven med blåbær. Ta resten av ostekremen på toppen av den avkjølte kaken og pynt med den andre kurven med blåbær. Server med en gang eller sett i kjøleskapet til du skal servere kaken.

Dette trenger du