Brownies med ostekrem

Brownies med ostekrem
Ingredienser til 24 porsjoner

Brownies med ostekrem passer til de fleste anledninger, men pynter du den med bær funker den perfekt til 17. Mai. Det er Brownies i rødt hvitt og blått! Enten du skal bake til 17. Mai frokost, kakebord på skolearrangement. TORO brownies er hele Norges kakefavorit, og denne kaken kan lages dagen i forveien slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg kaken et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem. Denne oppskriften gir 24 kakestykker.

Brownies med ostekrem passer til de fleste anledninger, men pynter du den med bær funker den perfekt til 17. Mai. Det er Brownies i rødt hvitt og blått! Enten du skal bake til 17. Mai frokost, kakebord på skolearrangement. TORO brownies er hele Norges kakefavorit, og denne kaken kan lages dagen i forveien slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg kaken et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem. Denne oppskriften gir 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1

    Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

  2. 2

    Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

  3. 3

    Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

  4. 5

    Lag glasur mens kaken avkjøler seg i formen. Bland posens innhold med det myke smøret. Visp sammen til det klumper seg. Tilsett så kremosten og pisk videre til du har en kremete konsistens. Knus en halv pakke Safarikjeks i en blender eller legg kjeksene i en plastpose og bruk et kjevle til å knuse dem. Bland så de knuste kjeksene inn i glasuren med en slikkepott.

  5. 6

    Fordel ostekremglasuren med kjeksbiter på kaken. Pynt tilslutt med halve safarikjeks (for å få de halve så vrir du dem fra hverandre). Server med et smil!