Søk

Brownies med ostekrem

Ingredienser til 24 porsjoner

Brownies med ostekrem passer til de fleste anledninger, men pynter du den med bær funker den perfekt til 17. Mai. Det er Brownies i rødt hvitt og blått! Enten du skal bake til 17. Mai frokost, kakebord på skolearrangement. TORO brownies er hele Norges kakefavorit, og denne kaken kan lages dagen i forveien slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg kaken et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem. Denne oppskriften gir 24 kakestykker.

Brownies med ostekrem passer til de fleste anledninger, men pynter du den med bær funker den perfekt til 17. Mai. Det er Brownies i rødt hvitt og blått! Enten du skal bake til 17. Mai frokost, kakebord på skolearrangement. TORO brownies er hele Norges kakefavorit, og denne kaken kan lages dagen i forveien slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg kaken et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem. Denne oppskriften gir 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.
  2. 2Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  3. 3Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).
  4. 4Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.
  5. 5Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. Del kaken i porsjonsstykker og legg en teskje med ostekrem på hvert stykke (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)
  6. 6Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Del jordbærene i fire og fordel sammen med blåbærene rundt oppå ostekremen på kakestykkene.

Produkt