Oppskrifter / Dessert

Pavlova med bær

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,50 dlvann1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g

Fyll og pynt

1,00 begerrips1,00 begerjordbær2,00 begerbringebær2,00 begerblåbær3,00 dlvaniljekrem3,00 dlkremfløte

Pavlova med bær er kombinasjonen av sprø, litt seige bunnen av marengs, fløyelsmyk vaniljekrem og friske bær. Perfekt å servere til mange på for eksempel 17.mai! Du kan variere toppingen på marengsbunnen med hva enn du måtte ønske, men den mest vanlige er den du ser her i rødt, hvitt og blått. Denne oppskriften gir deg ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake ca. 28 cm i diameter ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» til vaniljekrem og bær i midten som på bildet. Marengsen ser da ut som et rundt basseng.

 • 3

  Stek på midterste rille i 60 minutter.

 • 4

  Legg marengsbunnen forsiktig over på serveringsfatet. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Bland forsiktig inn 3 dl vaniljekrem ved hjelp av en slikkepott og fordel utover den avkjølte marengsbunnen.

 • 5

  Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Fordel bærene utover kaken og legg rips på tilslutt. Dryss over et tynt lag med melis ved bruk av en tesil og pynt med et blad mynte eller to om du vil.

Dette trenger du