Oppskrifter / Dessert

Browniesspøkelser til Halloween

60 min Enkel
Til 10 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlflytende margarin1,00 dlvann1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 posemarshmallows1,00 pkmelis1,00 pksjokolade

Halloween er en tid for å lage noen skumle og morsomme godbiter, og hva er vel bedre enn noen browniesspøkelser? Disse er laget av deilig brownies fra TORO som er toppet med kremet sjokoladeglasur fra TORO. Disse browniesspøkelsene er skummelt gode og kommer garantert til å falle i smak hos både store og små til halloween. Denne oppskriften gir ca. 10 browniesspøkelser (avhengig av hvor store du ønsker at spøkelsene skal bli).

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (over- og undervarme 175°C). Bland lett sammen med slikkepott til en jevn røre: browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 d flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 2

  Fordel røren i en liten bakepapirkledd langpanneform (ca. 20 x 30 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.

 • 3

  Avkjøl kaken i formen (gjerne over natten om du har mulighet til det). Når kaken er helt avkjølt kan du ta den ut av formen og skjære den i ca. 20 firkantede biter.

 • 4

  Lag melisglasur ved å ha melis i en skål og tilsette litt og litt vann til passe tykk glasur. Melisglasuren skal være rennende, men ikke helt flytende så vær forsiktig med hvor mye vann du tilsetter av gangen. Akkurat hvor mye melisglasur du bruker blir opptil hver enkelt, derfor må du kanskje lage glasur i flere omganger til du er fornøyd med mengden på hvert spøkelse.

 • 5

  Fordel ca. 1 ts TORO Kremet Sjokoladeglasur på halvparten av brownies-bitene (dvs. på 10 av bitene om du har skåret opp totalt 20 biter). Plasser de andre 10 bitene oppå dem med sjokoladeglasur.

 • 6

  Hell melisglasur over brownies-bitene og la det renne litt nedover sidene. Smelt litt sjokolade noen få sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad. Ha den over i en liten sprøytepose eller plastpose og klipp ett lite hull slik at du kan tegne øyne og munn på 10 marshmallows (for å gjøre det enda enklere kan kjøpe ferdig pynteglasur med sjokoladesmak i butikken). Plasser en marshmallows på toppen av hver brownies-bit og plutselig forvandlet de seg til søte små brownies-spøkelser.

Dette trenger du