Søk

Eplekake med smuldretopp

Ingredienser til 12 porsjoner

Eplekake med smuldretopp er en morsom vri på den tradisjonelle eplekaken som alle er så glad i. Det litt sprø lokket mot den myke og saftige kaken gjør nok eplekake med smuldrelokk til en ny favoritt. Bak den enten som dessert når du har gjester eller til et av de mange sosiale arrangementene høsten som regel bringer med seg. For 12 saftige kakestykker gjør du følgende:

  • 1,00 pose TORO Eplekake 384g
  • 2,50 dl vann
  • 150,00 g smeltet smør
  • 3,00 stk epler
  • 1,00 ts kanel
  • Smuldrelokk

  • 100,00 g hvetemel
  • 50,00 g sukker
  • 50,00 g smør (rom temperert)

Eplekake med smuldretopp er en morsom vri på den tradisjonelle eplekaken som alle er så glad i. Det litt sprø lokket mot den myke og saftige kaken gjør nok eplekake med smuldrelokk til en ny favoritt. Bak den enten som dessert når du har gjester eller til et av de mange sosiale arrangementene høsten som regel bringer med seg. For 12 saftige kakestykker gjør du følgende:

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.
  2. 2Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.
  3. 3Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren.
  4. 4Bland sammen mel, mykt smør og sukker slik at det klumper seg litt sammen. Smuldre blandingen over kaken.
  5. 5Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Smuldrelokket skal ha blitt gyldent og sprøtt. Ta kaken ut av ovnen. Server som den er eller med krem eller vaniljesaus

Produkt