Enkle søndagsmiddager

Enkle søndagsmiddager

Søndagsmiddagen lever fortsatt! Her finner du oppskrifter med enkle søndagsmiddager til deg og dine.

Søndagsmiddag er en fin tradisjon som fortsatt lever videre i mange hjem. Det er en god anledning til å samle familien eller venner til god mat og hyggelige samtaler. De typiske søndagsmiddagene er tradisjonsmat og sesongretter, men man kan velge akkurat det man selv synes er godt. Vi har valgt ut noen forskjellige forslag til hva din neste enkle og velsmakende søndagsmiddag kan være. Alt fra stek, gryter, fisk, rester eller uten kjøtt. Uansett hva du har lyst på, så finner du sannsynligvis noe alle kan like her.

 

Stek med saus

Vi starter med søndagsklassikeren stek med saus. Her finnes det masse å velge mellom.

 

Først ut er helstekt svinefilet med choronsaus, vårløk og blomkål. Hørt om choronsaus før? Det er en klassisk og utrolig god saus som er en bearnaisesaus tilsatt litt tomatpuré. Den passer utmerket til svinekjøtt, kalkun og kalv.

 

Neste oppskrift er kalkunbryst med champignonstuing og potetmos. Dette er en oppskrift som passer til hele året, og ikke bare jul. Champignonstuingen lager du med fløtesaus, og smaker helt fantastisk! Potetmosen lager nesten seg selv ?

 

Til slutt har vi rosastekt andebryst med rødvinssaus og appelsin. Dette er en skikkelig festmiddag som passer perfekt til søndagsmiddagen. Dette er en ganske enkel (middels) oppskrift, som kun tar 30 minutter å lage.

 

 

Gryteretter

En gryte passer også bra som en søndagsmiddag, og gjør det lett å lage mat til mange.

 

Vi begynner med Jegergryte med sopp og tyttebær. Dette er en klassisk sesongrett, som passer utrolig godt til om høsten. Den smaker som best med sopp, tyttebær og gjerne litt rosenkål. Ovnsbakte poteter er det perfekte tilbehøret, og er også med i denne oppskriften.

 

Ønsker du noe litt mer eksotisk? Da kan du gå for en Bali kyllinggryte med litt ekstra. En søndagsmiddag behøver jo ikke å være norsk tradisjonsmat. Det viktigste er jo at det smaker godt ? Denne oppskriften tar Baligryta til neste nivå med litt ekstra ananas.

 

 

Fiskemiddag

En fiskemiddag er et trygt valg til din søndagsmiddag, og mange av oss trenger til å spise litt mer fisk. Vi har to fantastisk gode forslag på fiskeoppskrifter.

 

Den første er kokt skrei med Sandefjordsaus. Dette er en klassiker som alle liker, og passer strålende som en søndagsmiddag.

 

Nummer to er stekt krydret torskefilet med peppersaus. Denne oppskriften er smaker skikkelig godt og serveres med en knasende god og lun blomkålsalat.

 

Tre gode grunner til å spise mer fisk

Tre gode grunner til å spise mer fisk

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise mer fisk, men hvorfor er det så viktig? Vi gir deg svarene!

Les mer her

Restemat

Har du rester igjen fra fredagstacoen eller lørdagsmiddagen? Da behøver du ikke å lage et helt nytt måltid søndag, som kanskje skaper enda mer middagsrester. Bruk i stedet restene dine til å lage søndagsmiddag. Like godt og med god samvittighet ?

 

Har du rester fra tacofredag? Lag meksikansk gryte med tacorester. Utrolig enkelt nå du kan slenge alle restene i samme gryte.

 

Andre kjøttrester? Lag en calzone med restemat. Alt kan fylles i en Calzone. Utrolig godt, og veldig enkelt å lage.

 

Hvis du har kyllingrester kan du lage en kyllingwrap av restene. For eksempel en Bali kyllingwrap med rester. Veldig praktisk å kunne ha både kyllingrester og grønnsaker i en tortilla wraps som kanskje er igjen fra fredagen.

 

Fiskerester er heller ikke noe problem! Bare lag en Bergensk fiskesuppe med gulrot og purre. Den kan du fint putte dine rester fra fiskemiddagen oppi, og det smaker supergodt!

 

 

Vegetarmat

Det finnes også mange som ønsker en søndagsmiddag uten kjøtt, og da finnes det også masse velsmakende alternativer. Vi har tre gode oppskrifter uten kjøtt til deg her.

 

Lasagne er alltid populært og passer bra til søndagsmiddagen, og den kan fint lages uten kjøttdeig. Prøv for eksempel vegetarlasagne med linser og søtpotet.

 

Biff Stroganoff er også en favoritt til søndagsmiddagen, men også denne kan tilberedes uten kjøtt. Bare lag en vegetar stroganoffgryte med sopp og bønner.

 

Den klassiske jegergryten kan til og med lages uten kjøtt. Da er det jegergryte med bønner og sopp, som du ønsker å lage til søndagsmiddagen ?

 

 

Tacopasta-vegetar

Vegetarmiddag

Her finner du gode oppskrifter på klassiske og høyt elskedemiddager i ny, grønn drakt!

Les mer her
Jegergryte-med-rester-av-lammelår

Gryter er godt på søndager!

Vi har samlet 6 gryteretter for kalde (eller varme) dager.

Les mer