Helstekt svinefilet med Choronsaus, vårløk og blomkål

Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til Choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.

40 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

750 g svinefilet

1 ss smør

Choronsaus:

1 beger Smaksrik base til bearnaise

1,5 dl vann

2 dl melk

1 ss tomatpuré

75 g smør

Lune grønnsaker:

1 stk blomkål

2 bunter vårløk

Svinefilet etterstekes ved 175°C (kjernetemperatur 70°C medium stekt) i 15-20 min. La kjøttet hvile i ca. 10 min.

Fremgangsmåte

1. Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i varm panne med smør. Etterstekes til den er ferdig, sjekk med et steketermometer. Viktig at kjøttet hviler før servering.

2. Choronsaus: Ha béarnaisebasen i en kjele. Tilsett vann og melk og kok opp under omrøring. Rør inn tomatpure. La sausen småkoke i et minutt. Pisk inn smør, ikke la sausen koke etter du har hatt i smøret.

3. Lune grønnsaker: Blomkål kuttes i skiver eller deles i buketter. Vårløk renses og deles på langs. Damp blomkålen knapt myk i kokende lettsaltet vann. Stek vårløken i tørr, varm stekepanne. Krydre med pepper.

4. Ved servering skjæres kjøttet i skiver, og legges på fat sammen med herlige grønnsaker og den lekre, smakfulle sausen. Pynt med friske urter, gjerne estragon.