Helstekt svinefilet med choronsaus, vårløk og blomkål

Helstekt svinefilet med choronsaus, vårløk og blomkål
Ingredienser til 5 porsjoner

Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.

  • 750,00 g svinefilet
  • 1,00 ss smør
  • 1,00 boks TORO Bearnaise 300 ml
  • Choronsaus

  • 1,00 ss tomatpuré
  • Lune grønnsaker

  • 1,00 stk blomkål
  • 2,00 bunter vårløk
    • Ettersteking:

    • Svinefilet etterstekes ved 175°C (kjernetemperatur 70°C medium stekt) i 15-20 min. La kjøttet hvile i ca. 10 min.

Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.

Slik gjør du:

  1. 1

    Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i varm panne med smør. Etterstekes til den er ferdig, sjekk med et steketermometer. Viktig at kjøttet hviler før servering.

  2. 2

    Choronsaus: Ha béarnaisesausen i en kjele. Rør inn tomatpure. La sausen småkoke i et minutt.

  3. 3

    Lune grønnsaker: Blomkål kuttes i skiver eller deles i buketter. Vårløk renses og deles på langs. Damp blomkålen knapt myk i kokende lettsaltet vann. Stek vårløken i tørr, varm stekepanne. Krydre med pepper.

  4. 4

    Ved servering skjæres kjøttet i skiver, og legges på fat sammen med herlige grønnsaker og den lekre, smakfulle sausen. Pynt med friske urter, gjerne estragon.

Dette trenger du