Søk

Helstekt svinefilet med Choronsaus, vårløk og blomkål

Ingredienser til 5 porsjoner

Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til Choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.

  • 750,00 g svinefilet
  • 1,00 ss smør
  • Choronsaus

  • 1,00 beger TORO Smaksrik base til bearnaise 70 g
  • 1,50 dl vann
  • 2,00 dl melk
  • 1,00 ss tomatpuré
  • 75,00 g smør
  • Lune grønnsaker

  • 1,00 stk blomkål
  • 2,00 bunter vårløk
    • Garnityr

    • Svinefilet etterstekes ved 175°C (kjernetemperatur 70°C medium stekt) i 15-20 min. La kjøttet hvile i ca. 10 min.

Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til Choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.

Slik gjør du:

  1. 1Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i varm panne med smør. Etterstekes til den er ferdig, sjekk med et steketermometer. Viktig at kjøttet hviler før servering.
  2. 2Choronsaus: Ha béarnaisebasen i en kjele. Tilsett vann og melk og kok opp under omrøring. Rør inn tomatpure. La sausen småkoke i et minutt. Pisk inn smør, ikke la sausen koke etter du har hatt i smøret.
  3. 3Lune grønnsaker: Blomkål kuttes i skiver eller deles i buketter. Vårløk renses og deles på langs. Damp blomkålen knapt myk i kokende lettsaltet vann. Stek vårløken i tørr, varm stekepanne. Krydre med pepper.
  4. 4Ved servering skjæres kjøttet i skiver, og legges på fat sammen med herlige grønnsaker og den lekre, smakfulle sausen. Pynt med friske urter, gjerne estragon.