Helstekt svinefilet med choronsaus, vårløk og blomkål
- 45 min.
- Middels
Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.
- 750,00 g svinefilet
- 1,00 ss smør
- 1,00 boks TORO Bearnaise 300 ml
Choronsaus
- 1,00 ss tomatpuré
Lune grønnsaker
- 1,00 stk blomkål
- 2,00 bunter vårløk
Ettersteking:
- Svinefilet etterstekes ved 175°C (kjernetemperatur 70°C medium stekt) i 15-20 min. La kjøttet hvile i ca. 10 min.
Dette er fin og velsmakende mat å servere til mange! Kjenner du til choronsaus? Det er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til svinekjøtt, kalv og kalkun.
Slik gjør du:
- 1
Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i varm panne med smør. Etterstekes til den er ferdig, sjekk med et steketermometer. Viktig at kjøttet hviler før servering.
- 2
Choronsaus: Ha béarnaisesausen i en kjele. Rør inn tomatpure. La sausen småkoke i et minutt.
- 3
Lune grønnsaker: Blomkål kuttes i skiver eller deles i buketter. Vårløk renses og deles på langs. Damp blomkålen knapt myk i kokende lettsaltet vann. Stek vårløken i tørr, varm stekepanne. Krydre med pepper.
- 4
Ved servering skjæres kjøttet i skiver, og legges på fat sammen med herlige grønnsaker og den lekre, smakfulle sausen. Pynt med friske urter, gjerne estragon.