Stekt krydret torskefilet med peppersaus

Det er fantastisk med fersk, fin torskefilet – en unik råvare. Denne velsmakende fiskeretten med peppersaus og knasende grønnsaker må bare prøves!

25 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

900 g torskefilet, uten bein

1 ts korianderfrø

1 ts fennikelfrø

2 ss rapsolje

1 ss smør

Kremet peppersaus:

1 beger Smaksrik base til peppersaus

1 ts grønn pepper eller liknende

2 dl fløte

3 dl vann

2 ss soyasaus

Grønnsaker:

1 stk brokkoli

0,5 pk sukkererter

1 beger cherrytomater

Fremgangsmåte

1. Del fiskefileten i 6 stykker. Krydre med litt salt, grovmalt pepper, korianderfrø og fennikelfrø. Stek torsken i litt olje i middelsvarme i panne med «skinnsiden» ned i ca. 6 minutter, til fisken nesten er gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. to minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Snu fiskestykkene ved servering.

2. Kremet peppersaus: Mens fisken koser seg i pannen, ha peppersausbasen i en kjele sammen med fløte, vann og soyasaus. Kok opp og la sausen småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med grønn pepper eller en annen pepper.

3. Kutt brokkoli i små buketter og snitt sukkerertene i tynne biter på langs. Tilberedes så vidt i panne eller i kokende vann. La de søte små tomatene få steke lett i varm panne med litt olje og server dem sammen med torsken, grønnsakene og peppersausen. Ha potetstappe til – god middag!