Biff Lindstrøm med smaksrik peppersaus

Enkel, klassisk middag med masse smak og nydelig farge!

25 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

600 g kjøttdeig (uten tilsatt salt)

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

1,5 dl melk

1 stk stort egg

50 g løk

40 g Skivede rødbeter

40 g Skivede agurker

1 ss kapers, kan sløyfes

2 ss rødbetlake

2 ss smør/olje

Peppersaus:

1 beger Smaksrik base til peppersaus

2 dl matfløte

3 dl vann

Grønnsaker:

1 stk brokkoli

200 g gulrot

100 g rødbeter, kokte eller i skiver

Fremgangsmåte

1. Ha kjøttdeig i en bolle. Bland kjøttdeigen med salt og pepper, og rør inn melk og sammenvispet egg. Finhakk løk, sylteagurker og rødbeter og bland det i kjøttdeigen, ev. sammen med grovhakkede kapers. Tilsett litt rødbetelake. Form kjøttblandingen som karbonader (ca.80 g) og stek på middels varme i panne med litt smør/olje til de er gjennomstekt.

2. Peppersaus: Ha peppersausbasen i en kjele med fløte og vann. Kok opp under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Rør om av og til.

3. Del brokkoli og gulrøtter i buketter og biter, kokes raskt i lettsaltet vann. Varm ferdigkokte rødbeter eller bruk rødbeter fra glass.

4. Server smakfulle Biff Lindstrøm-karbonader med peppersaus, grønnsaker, stekte poteter eller ris.

Tips: