Søk

Skinkestek med surkål og peppersaus

Ingredienser til 5 porsjoner

Skinkestek med surkål og peppersaus er en klassiker på middagsbordet! Om du er litt forberedt er den ganske rask å lage, og du får bedre tid til å ta vare på gjestene dine.

  • 1,50 kg skinkestek
  • 2,00 ss salt
  • 0,50 ts grovmalt pepper
  • 1,00 pose Surkål
  • 4,00 stk gulrøtter
  • 1,00 bunt kruspersille
  • 800,00 g poteter
  • 1,00 pose TORO Peppersaus 21 g
  • 1,00 dl vann
  • 2,00 dl melk
    • Garnityr

    • Tyttebærsyltetøy
    • Serveres med

Skinkestek med surkål og peppersaus er en klassiker på middagsbordet! Om du er litt forberedt er den ganske rask å lage, og du får bedre tid til å ta vare på gjestene dine.

Slik gjør du:

  1. 1Gni inn skinkesteika med salt og pepper før du lar den ligge en times tid på benken. Stek så på 170 grader i ca 2 timer. Kjøttet skal være 70 grader i kjernen. La steika hvile 30-45 minutter på benken før du skjærer pene skiver.
  2. 2Kok poteter til de er møre. Legg posen med surkål i sammen med potetene de siste 20 minuttene.
  3. 3Skrell og kutt gulrøtter. Kok deretter i lettsaltet vann, ca 2-3 minutter. Vend så i finhakket persille.
  4. 4Kok peppersaus som anigtt på pakken. Servèr det hele med tyttebærsyltetøy.

Dette trenger du

Liker du å være forberedt?

Stek skinkesteika dagen før og kutt den opp mens den er kald. Legg det oppskjærte kjøttet i aluminumsfolie og varm sakte opp før servering.

Senk skuldrene med TOROs julehjelp

Julen er tid for hygge og mat med familie og venner, men vi vet at det også kan være en stressende tid for mange. Derfor har vi samlet våre beste juleoppskrifter og tips slik at du får en velsmakende og behagelig jul.

Les mer