Sennepsgratinert juleskinke med Waldorfsalat
Juleskinke til jul
- Ca. en halv time
- Middels

Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.
Juleskinke
- 1,00 kg kokt juleskinke
- 1,00 stk eggeplomme
- 3,00 ss Grov sennep
- 2,00 ss strøbrød
Waldorfsalat
- 1,50 dl majones
- 1,50 dl pisket krem
- 1,00 dl rømme
- 2,00 ss sitronsaft
- 2,00 ts sukker
- 0,25 ts TORO Krydderiet Pepper hvit malt 13 g
- 5,00 stk epler
- 2,00 stilker stangselleri
- 100,00 g grønne druer
- 75,00 g valnøtter
Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.
Slik gjør du:
- 1
Juleskinken: Skjær bort svor og litt av fettranden på skinken. Bland eggeplomme, sennep og strøbrød, og smør det utover fettsiden av skinken. Gratinert skinken i ca. 10 min på midterste rille.
- 2
Waldorfsalat: Rør sammen dressingen først. Dvs. alle ingrediensene unntatt epler, stangselleri, druer og valnøtter. Skrell eplene og skjær de i tynne skiver. Skjær de deretter i tynne strimler. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Hakk nøttene, og bland alt inn i dressingen, inkludert druene.