Søk

Sennepsgratinert juleskinke med Waldorfsalat

Juleskinke til jul

Ingredienser til 6 porsjoner

Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.

  • Juleskinke

  • 1,00 kg kokt juleskinke
  • 1,00 stk eggeplomme
  • 3,00 ss Grov sennep
  • 2,00 ss strøbrød
  • Waldorfsalat

  • 1,50 dl majones
  • 1,50 dl pisket krem
  • 1,00 dl rømme
  • 2,00 ss sitronsaft
  • 2,00 ts sukker
  • 0,25 ts TORO Krydderiet Pepper hvit malt 13 g
  • 5,00 stk epler
  • 2,00 stilker stangselleri
  • 100,00 g grønne druer
  • 75,00 g valnøtter

Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.

Slik gjør du:

  1. 1Juleskinken: Skjær bort svor og litt av fettranden på skinken. Bland eggeplomme, sennep og strøbrød, og smør det utover fettsiden av skinken. Gratinert skinken i ca. 10 min på midterste rille.
  2. 2Waldorfsalat: Rør sammen dressingen først. Dvs. alle ingrediensene unntatt epler, stangselleri, druer og valnøtter. Skrell eplene og skjær de i tynne skiver. Skjær de deretter i tynne strimler. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Hakk nøttene, og bland alt inn i dressingen, inkludert druene.

Senk skuldrene med TOROs julehjelp

Julen er tid for hygge og mat med familie og venner, men vi vet at det også kan være en stressende tid for mange. Derfor har vi samlet våre beste juleoppskrifter og tips slik at du får en velsmakende og behagelig jul.

Les mer