Jegergryte med sopp og tyttebær

Smak vår nydelige jegergryte med sopp, tyttebær og rosenkål. Passer perfekt sammen med ovnsbakte småpoteter!

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Jegergryte

2 dl seterrømme

6 dl vann

500 g reinsdyrkav

2 ss smør / margarin

4 stk gulrøtter

200 g fersk rosenkål

200 g skogsopp eller sjampinjong

Ovnspoteter:

500 g småpoteter / nypoteter

2 ss soyaolje

Tilbehør:

1 glass Tyttebærsyltetøy Hjemmelaget

Potetene stekes ved 200 C i ca. 25 min på midterste rille.

Fremgangsmåte

1. Kok opp TORO Jegergryte etter anvisning på pakken med seterrømme og vann. La dette småkoke i 10 min.

2. Stek reinsdyrskav i en varm stekepanne med litt smør. Ha kjøttet i gryten og la kjøttet småkoke i sausen noen minutter. Skrell gulrøtter og rens rosenkål. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er knapt møre. Rens soppen, stek den i en panne med litt smør og fordel over gryteretten.

3. Vask potetene. Ha dem i en bolle og tilsett olje, salt og pepper. Bland godt og ha potetene i en ildfast form. Stekes ved 200 C i ca. 25 min. på midterste rille.

4. Sett Jegergryten på bordet og ha poteter, gulrøtter og rosenkål til. Husk tyttebærsyltetøy.