Fransk biffgryte med stjerneløk og sopp
- Ca. en halv time
- Enkel
En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.
- 1,00 pose TORO Rødvinssaus original 31 g
- 3,00 dl vann
- 3,00 stk laurbærblad
- 1,00 ts frisk timian, finhakket
- 600,00 g mørt biffkjøtt
- 150,00 g røkt bacon
- 2,00 ss smør/olje til steking
- 3,00 stk gulrøtter
- 150,00 g stjerneløk (evt. annen småløk
- 175,00 g aromasopp eller sjampinjong
- 1,00 ss romtemperert smør
Smakes til med
- Salt og pepper
- Frisk timian til servering
En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.
Slik gjør du:
- 1
Start med sausen: Tilbered rødvinssausen med vann, laurbærblad og timian i en mellomstor gryte. Kokes raskt opp og trekkes til siden
- 2
Skjær kjøttet i terninger (ca. 2 x 2 cm) og bacon i tynne strimler, brun det (litt av gangen) i en varm stekepanne med smør eller olje. Ha kjøtt og bacon i kjelen med saus. Skrell og del gulrot i litt store terninger, rens løken. Del soppen i båter og stek den raskt i en varm panne med smør ev. olje. Tilsett alle grønnsakene i sausen, la det småkoke sammen med kjøttet i ca.10 min, til alt er mørt.
- 3
Rør inn smør rett før servering, smak evt. til med salt og pepper. Dryss over frisk timian. Server gjerne med en god potetstappe til.