Søk

Fransk biffgryte med stjerneløk og sopp

Ingredienser til 6 personer

En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.

  • 1,00 ss romtemperert smør
  • 175,00 g aromasopp eller sjampinjong
  • 150,00 g stjerneløk (evt. annen småløk
  • 3,00 stk gulrøtter
  • 2,00 ss smør/olje til steking
  • 150,00 g røkt bacon
  • 600,00 g mørt biffkjøtt
  • 1,00 ts frisk timian, finhakket
  • 3,00 stk laurbærblad
  • 4,00 dl vann
  • 1,00 beger TORO Smaksrik base til rødvinssaus

En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.

Slik gjør du:

  1. 1Start med sausen: Tilbered rødvinsausbasen med vann, laurbærblad og timian i en mellomstor gryte. Kokes raskt opp og trekkes til siden
  2. 2Skjær kjøttet i terninger (ca. 2 x 2 cm) og bacon i tynne strimler, brun det (litt av gangen) i en varm stekepanne med smør eller olje. Ha kjøtt og bacon i kjelen med saus. Skrell og del gulrot i litt store terninger, rens løken. Del soppen i båter og stek den raskt i en varm panne med smør ev. olje. Tilsett alle grønnsakene i sausen, la det småkoke sammen med kjøttet i ca.10 min, til alt er mørt.
  3. 3Rør inn smør rett før servering, smak evt. til med salt og pepper. Dryss over frisk timian. Server gjerne med en god potetstappe til.

Produkt