Fransk biffgryte med stjerneløk og sopp

En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.

30 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 beger Smaksrik base til rødvinssaus

4 dl vann

3 stk laurbærblad

1 ts frisk timian, finhakket

600 g mørt biffkjøtt

150 g røkt bacon

2 ss smør/olje til steking

3 stk gulrøtter

150 g stjerneløk (evt. annen småløk

175 g aromasopp eller sjampinjong

1 ss romtemperert smør

Salt og pepper etter smak Frisk timian til servering

Fremgangsmåte

1. Start med sausen: Tilbered rødvinsausbasen med vann, laurbærblad og timian i en mellomstor gryte. Kokes raskt opp og trekkes til siden

2. Skjær kjøttet i terninger (ca. 2 x 2 cm) og bacon i tynne strimler, brun det (litt av gangen) i en varm stekepanne med smør eller olje. Ha kjøtt og bacon i kjelen med saus. Skrell og del gulrot i litt store terninger, rens løken. Del soppen i båter og stek den raskt i en varm panne med smør ev. olje. Tilsett alle grønnsakene i sausen, la det småkoke sammen med kjøttet i ca.10 min, til alt er mørt.

3. Rør inn smør rett før servering, smak evt. til med salt og pepper. Dryss over frisk timian. Server gjerne med en god potetstappe til.

Tips: