Jegergryte med rotgrønnsaker
En grønnere middag
- Ca. en halv time
- Enkel

Denne jegergryten er herlig å ha på lur etter en mislykket jakttur. Du erstatter enkelt kjøttet med rotgrønnsaker og – vipps - så har du en smakfull og litt grønnere middag!
- 1,00 pose TORO Jegergryte 106g
- 6,00 dl vann
- 2,00 dl rømme eller creme fraiche
- 200,00 g rotgrønnsaker
- 0,50 stk blomkål
- 2,00 ss olje
Potetmos:
- 1,00 pose TORO Potetmos 94 g
- 3,00 dl vann
- 1,00 ss smør
- 2,00 dl melk
Tilbehør:
- 0,50 stk brokkoli
- 0,50 kvast kruspersille
Denne jegergryten er herlig å ha på lur etter en mislykket jakttur. Du erstatter enkelt kjøttet med rotgrønnsaker og – vipps - så har du en smakfull og litt grønnere middag!
Slik gjør du:
- 1
Ha jegergryte, vann og rømme i en kjele. Kok opp under omrøring. La småkoke i 10 minutter. Stek rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, selleri eller hva du har i kjøleskapet) i en stekepanne. Ha i gryten mot slutten av koketiden.
- 2
Potetmos: Kok opp vann sammen med smør. Når vannet har kokt opp, dra kjelen bort fra varmen og tilsett melken. Ha i potetmospulveret og rør forsiktig om et par ganger. La mosen svelle 1 minutter før du rører godt om.
- 3
Tilbehør: Kok brokkoli i lettsaltet vann, 2-3 minutter. Finhakk kruspersille og strø over retten ved servering.