Oppskrifter / Middag

Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin

30 min Middels
Til 6 porsjoner
3,00 stkandebryst3,00 ssflytende honning1,00 poseTORO Rødvinssaus original 31g2,50 dlvann0,50 dlpresset appelsin2,00 tsrevet appelsinskall1,00 ssfrisk rosmarin, finhakket2,00 ssflytende honning1,00 ssromtemperert smør

Serveres med:

300,00 ggrønne aspargesbønner1,00 pksukkererter75,00 gmandler i skiver1,00 stkgranateple

Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.

Slik gjør du

  • 1

    Andebryst: Rut skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Legges med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme, la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 min. Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Ha honning over det sprøstekte skinnet og stek videre i ovn ved 180 °C, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt). La andebrystene hvile i minst 5 min før du skjærer det i tykke skiver.

  • 2

    Rødvinssaus: Tilbered rødvinssausen med 2 ½ dl vann og ½ dl presset appelsin. Kok opp sausen og la den småkoke i 3 min. Smak til med revet appelsinskall, frisk rosmarin og flytende honning. Rør i smør rett før servering. Tilsett ev. litt mere vann til ønsket konsistens.

  • 3

    Tilbehør: Rens og kok så vidt bønner og sukkererter raskt i lettsaltet vann. Hell av vannet og stek grønnsakene gylne i en varm panne med olje eller smør. Tilsett mandler og granateple mot slutten av steketiden. Smak ev. til med salt og pepper.

Dette trenger du