Lammelår med gode sauser
- Over to timer

Lag tradisjonelt lammelår og velg mellom rødvinssaus og soppsaus.
- 1,00 stk lammelår, helst utbenet
- 3,00 stk hvitløksbåter
- 5,00 kvaster frisk rosmarin
- 3,00 stk småløk
I formen
- 4,00 stk gulrøtter
- 2,00 stk løk
- 6,00 stk hvitløksbåter
- 7,00 dl vann
Rødvinssaus
- 1,00 pose TORO Lammesaus med urter & rødvin 42 g
- 1,00 dl rødvin
- 4,50 dl kraft
- 4,00 ts rørsukker
- 2,00 ss meierismør
Kremet soppsaus
- 1,00 pose TORO Lammesaus med urter & rødvin 42 g
- 75,00 g sopp, gjerne skogsopp
- 4,00 dl lammekraft fra formen
- 1,00 dl fløte
- 2,00 ss Solbærsyltetøy Hjemmelaget
Smakes til med
- Salt og pepper
Serveres med
Lag tradisjonelt lammelår og velg mellom rødvinssaus og soppsaus.
Slik gjør du:
- 1
Ta ut lammelåret av kjøleskapet minst 1 time før steking, og gni det inn med salt og pepper. Ben ut steken eller be butikkpersonalet om å gjøre det.
- 2
Fyll : Finhakk hvitløk, 2 kvaster rosmarin og 3 småløk. Fordel dette utover i det utbenete lammelåret. Dryss over salt og pepper (gjerne nykvernet) før det hele surres sammen med bomullstråd. Stikk noen rosmarinkvaster innenfor tråden.
- 3
I formen : Grovhakk løk, gulrøtter og hvitløksbåter. Bruk gjerne frisk rosmarin, om du har noe mer igjen. Hell i vann, og legg lammelåret på toppen.
- 4
Steketid og temperatur : Stekes ved 225°C i 15 - 20 min, og skru deretter ned til 125°C. Stekes til lammesteken er rosa i midten, ca 65°C. Bruk steketermometer. Ta ut formen og la kjøttet hvile. Sil den gode kraften fra formen.
- 5
Rødvinssaus : Kok opp rødvin og reduser til halvparten. Tilsett posens innhold, rør godt og ha i lammekraften. På grunn av syren fra vinen trenger denne sausen litt ekstra sødme. Smak til med rørsukker rett før servering. La sausen småkok i 5 min. Kutt det kalde smøret i terninger og pisk dem inn i sausen. Server!
- 6
Kremet soppsaus : Hakk soppen, ev. kan du bruke tørket sopp som har ligget i vann noen timer. Fres soppen i en kasserolle tilsatt smør, til den blir gyllen. Hell i lammekraft, fløte og tilsett posens innhold. Rør godt og kok opp. La sausen småkoke i 5 min. Smak til med 2 ss solbærsyltetøy.