Søk

Lammelår med gode sauser

Ingredienser til 4 porsjoner

Lag tradisjonelt lammelår og velg mellom rødvinssaus og soppsaus.

  • 1,00 stk lammelår, helst utbenet
  • 3,00 stk hvitløksbåter
  • 5,00 kvaster frisk rosmarin
  • 3,00 stk småløk
  • I formen

  • 4,00 stk gulrøtter
  • 2,00 stk løk
  • 6,00 stk hvitløksbåter
  • 7,00 dl vann
  • Rødvinssaus

  • 1,00 pose TORO Lammesaus med urter & rødvin 42 g
  • 1,00 dl rødvin
  • 4,50 dl kraft
  • 4,00 ts rørsukker
  • 2,00 ss meierismør
  • Kremet soppsaus

  • 1,00 pose TORO Lammesaus med urter & rødvin 42 g
  • 75,00 g sopp, gjerne skogsopp
  • 4,00 dl lammekraft fra formen
  • 1,00 dl fløte
  • 2,00 ss Solbærsyltetøy Hjemmelaget
    • Garnityr

    • Salt og pepper
    • Serveres med

Lag tradisjonelt lammelår og velg mellom rødvinssaus og soppsaus.

Slik gjør du:

  1. 1Ta ut lammelåret av kjøleskapet minst 1 time før steking, og gni det inn med salt og pepper. Ben ut steken eller be butikkpersonalet om å gjøre det.
  2. 2Fyll : Finhakk hvitløk, 2 kvaster rosmarin og 3 småløk. Fordel dette utover i det utbenete lammelåret. Dryss over salt og pepper (gjerne nykvernet) før det hele surres sammen med bomullstråd. Stikk noen rosmarinkvaster innenfor tråden.
  3. 3I formen : Grovhakk løk, gulrøtter og hvitløksbåter. Bruk gjerne frisk rosmarin, om du har noe mer igjen. Hell i vann, og legg lammelåret på toppen.
  4. 4Steketid og temperatur : Stekes ved 225°C i 15 - 20 min, og skru deretter ned til 125°C. Stekes til lammesteken er rosa i midten, ca 65°C. Bruk steketermometer. Ta ut formen og la kjøttet hvile. Sil den gode kraften fra formen.
  5. 5Rødvinssaus : Kok opp rødvin og reduser til halvparten. Tilsett posens innhold, rør godt og ha i lammekraften. På grunn av syren fra vinen trenger denne sausen litt ekstra sødme. Smak til med rørsukker rett før servering. La sausen småkok i 5 min. Kutt det kalde smøret i terninger og pisk dem inn i sausen. Server!
  6. 6Kremet soppsaus : Hakk soppen, ev. kan du bruke tørket sopp som har ligget i vann noen timer. Fres soppen i en kasserolle tilsatt smør, til den blir gyllen. Hell i lammekraft, fløte og tilsett posens innhold. Rør godt og kok opp. La sausen småkoke i 5 min. Smak til med 2 ss solbærsyltetøy.