Kalkunbryst med champignonstuing og potetmos

Ingredienser til 5 porsjoner

Kalkun er både mager og smakfull kost. Ikke bare i julen, men hele året! Bruk TORO fløtesaus til å lage denne supergode champignonstuingen!

  • 1,00 stk stort kalkunbryst
  • 1,00 ts salt
  • 0,50 ts grovmalt pepper
  • 1,00 ts estragon
  • 2,00 stk fedd hvitløk
  • 1,00 pose TORO Fløtesaus original 50 g
  • 5,00 dl vann
  • 400,00 g champignon
  • 1,00 pose TORO Potetmos 94 g
  • 3,00 dl vann
  • 1,00 ss margarin
  • 2,00 dl melk
    • Serveres med

    • NORA Tyttebærsyltetøy
    • Serveres med

Kalkun er både mager og smakfull kost. Ikke bare i julen, men hele året! Bruk TORO fløtesaus til å lage denne supergode champignonstuingen!

Slik gjør du:

  1. 1

    Krydre kalkunbrystet. Stek først i panne med litt olje/smør så alle sidene er pent brunet. Legg så i en egnet form og stek på 160 grader i ca 1,5 time. Bruk gjerne steketermometer som skal vise minst 70 grader i kjernen av stykket. La kalkunbrystet hvile 20-30 min før du skjærer det i skiver.

  2. 2

    Kok opp fløtesausen med 5 dl vann. Skiv opp soppen og stek i en panne. Hell deretter soppen i sausen og rør om med en sleiv. Dersom du trenger mer væske kan du tilsette litt fløte eller kraft fra kalkunen.

  3. 3

    Lag potetmos som angitt på pakken rett før servering.

Alternativ tilberedning med brokkoli, gulrot, rosenkål ...

Kok gjerne brokkoli, gulrot, rosenkål eller kanskje alle tre sortene for litt mer tilbehør til kalkunen.

Er du på utkikk etter flere juleoppskrifter og gode tips?

Jul

Senk skuldrene med TOROs julehjelp

Julen er tid for hygge og mat med familie og venner, men vi vet at det også kan være en stressende tid for mange. Derfor har vi samlet våre beste juleoppskrifter og tips slik at du får en velsmakende og behagelig jul.

Les mer