Oppskrifter / Lunsj

Potet- og purreløksuppe

20 min Middels
Til 4 porsjoner
1,00 stkpurre, liten6,00 stkmandelpotet1,00 poseTORO Kremet Blomkålsuppe 65g1,20 lvann2,00 dlmatfløte0,50 stkpurre200,00 grøket laks / ørret

Topping

2,00 stkkokte poteter

Denne enkle oppskriften til potet og purreløksuppe, eller Vichyssoise som suppen heter på fransk, er en klassiker som kan lages på forskjellige måter. Suppen kan nytes både kald og varm, den kan servers som forrett eller som en liten hovedrett. I denne oppskriften bruker vi TORO Blomkålsuppe som smaksbase og fyller på med røket laks eller ørret. Mange liker også å bruke sprøstekt bacon eller chorizo oppi suppen.

Slik gjør du

  • 1

    Rens purre og skrell potetene.

  • 2

    Kutt i passelig store biter. Kok opp TORO Blomkålsuppe med 1,2 liter vann.

  • 3

    Ha i potetene og purren. La koke ca. 15 minutter under lokk.

  • 4

    Tilsett matfløten og kjør sammen til en jevn suppe med stavmikser.

Dette trenger du