Oppskrifter / Middag

Grateng med blomkål og brokkoli

45 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 stkbrokkoli1,00 stklite blomkålhode2,00 porsjonermakaroni100,00 gsopp1,00 stkliten løk2,00 sssmør/margarin1,00 poseTORO Blomkål- og Brokkolisuppe 65g4,00 dlvann4,00 dlmelk2,00 stkegg100,00 gost

Søtpotetchips:

3,00 stksøtpotet1,00 lsolsikkeolje til fritering

Gøy og smakfullt med grateng og søtpotetchips. Dette er en mettende og god vegetarrett, prøv da vel – med eller uten chips!

Slik gjør du

  • 1

    Del brokkoli og blomkål i buketter. Kokes så vidt i lettsaltet vann, avkjøl. Kok makaroni som beskrevet på pakken, avkjøl. Del soppen i to, hakk løken og fres dette i varm panne med litt smør. Trekk til side. Ha suppeposens innhold i en kjele og tilsett melk og vann. Rør godt mens suppen koker opp, og la den småkoke under omrøring et par minutter. Pisk lett sammen eggene og tilsett dem i kjelen, trekk til side.

  • 2

    Ha makaroni, sopp, løk og godt avrente grønnsaker i kjelen. Spar på litt grønnsaker i tilfelle det er i meste laget. Rør godt sammen og hell alt i en stor ildfast form. Riv osten og dryss den på toppen. Stek som angitt.

  • 3

    Søtpotetchips: Skrubb og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel, eller bruk kjøkkenhjelper som kalles mandolin. Legg skivene på kjøkkenpapir, tørk godt av dem. Varm oljen på middelsvarme i en tykkbundet kjele og stek noe flak av gangen. Bruk pinsett, så er det enkelt å skille skivene også. De blir raskt ferdige, følg med! Ha alltid et lokk ved siden av om oljen skulle bli for varm, legg da på lokket, skru av og trekk til side. Løft opp potetskivene med en hullsleiv. Legges på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper, la de avkjøle litt og server!

Dette trenger du