Gryteretter

6 gryteretter for kalde dager

En god og varm gryterett er perfekt middag til kalde høstkvelder. Her er våre beste tips til 6 gryteretter for kalde dager.

 

Det er ekstra deilig med varmende gryteretter når høsten kommer krypene. Det har blitt kaldere, regn og kveldsmørket kommer tidligere for hver dag som går. Da trenger vi til litt ekstra kos, energi og varme. Gryteretter er perfekt til både hverdag og helg, og passer ypperlig som turmat. Gryter er også geniale hvis du ønsker å bruke opp middagsrester fra i går eller andre ingredienser i kjøleskapet som du ønsker å bruke opp. Det er helt opp til deg om du ønsker å bruke kjøtt eller grønnsaker. Det meste smaker fantastisk i våre gryter, og her er våre seks beste tips til gryteretter for kalde dager.

baligryte-med-torsk

Til hverdag – Bali Kyllinggryte

Denne gryten er utrolig anvendelig, og passer utmerket til kylling, svinekjøtt, torsk og brokkoli. Ønsker du enda mer smak? Ha i ekstra ananas, ingefær og koriander.

Se oppskrift
Meksikansk-gryte

Til rester – Meksikansk gryte

TORO Meksikansk gryte er en populær amigo i mange norske hjem, og er en av våre mest anvendelige gryteretter. En mildt krydret gryte med ris, bønner og paprika.

Se oppskrift
Tandoorigryte-med-paprika-og-blomkål

Til vegetarmiddag – Tandoori gryte

Denne gryta er inspirert at Tandoori Chicken med en krydderblanding som gir masse smak i tillegg til ingefær og mango.

Se oppskrift
Amerikansk -vegetargryte-med-bønner-og-kikerter

Til helg – Amerikansk gryte

Amerikansk gryte er god med alle typer kjøtt, men kan enkelt gjøres vegetarisk ved å bytte ut kjøttet med kidneybønner, kikerter og persillerot. Akkurat som på bildet over.

Se oppskrift
Jegergryte

Til hyttetur – Jegergryte

Jegergryta passer utrolig godt med viltkjøtt og rømme, men den smaker også veldig godt om man bytter ut viltkjøttet med bønner og sopp.

Se oppskrift
Vegetar-stroganoffgryte med-sopp-og-bønner

Til søndagsmiddag – Stroganoff gryte

TORO Stroganoff gryte har masse smak fra løk, paprika, tomat og sjampinjong. Lages typisk med biff, men passer til alle typer kjøtt og grønnsaker. Kan enkelt forvandles til en vegetargryte ved å bytte ut biff med sopp og bønner.

Se oppskrift