Søk

Saus til lammelår

Prøv en av våre tre sauser til lammelår i påsken

Med TORO-sauser som base kan du lage spennende vrier på sausen til lammelår eller lammestek. 

Her er tre enkle oppskrifter som gjør påskemiddagen til en sikker vinner; appelsinsaus, lammesaus med rosmarin eller solbærsaus!

Appelsinsaus til lammelår

Appelsin hører påsken til. Frisk opp sausen din med herlig appelsin og ta påskemiddagen til nye høyder! Bruk sjyen fra lammelåret og ha frisk appelsinjuice til, og vipps så har du en saus som gjestene kommer til å snakke om i skibakken dagen etter!

 

Antall porsjoner:

6 porsjoner 

 

Ingredienser: 

1 pose TORO sjysaus 

1 dl appelsinjuice 

1 dl stekesjy 

1 dl vann (evt 2 dl vann hvis du ikke har stekesjy) 

 

Fremgangsmåte: 

  1. Hell pulveret fra sausen i en kjele sammen med appelsinjuice, stekesjy og vann. 
  2.  Kok opp under omrøring og la koke 5 minutter.  

 

Tips!

Vask en appelsin godt og riv av skallet med et fint rivjern. Tilsett sausen rett før servering. 

Bruk gjerne TORO Rødvinsaus hvis du ikke har TORO sjysaus tilgjengelig 😊

 

Saus til lammelår med rosmarin

 

TORO lammesaus er den perfekte basen til lammestek og lammelår. Med frisk rosmarin og en skvett rødvin blir dette en sikker vinner til påskelammet og årets påskemiddag.

 

Antall porsjoner:

6 porsjoner

 

Ingredienser: 

2 dl rødvin 

1 finhakket sjalottløk 

1 pose TORO lammesaus 

1 dl stekesjy 

1 dl vann (evt 2 dl vann hvis du ikke har stekesjy) 

1 kvast frisk rosmarin

 

Fremgangsmåte: 

  1. Kok opp rødvin sammen finhakket sjalottløk. La det koke til væskemengden er halvert. 
  2. Tilsett vann/stekesjy og TORO lammesaus. Kok ca 5 minutter.  
  3. Finhakk rosmarinblader og tilsett helt mot slutten av koketiden. PS! Ikke bruk kvistene på rosmarinplanten, da blir sausen bitter. 

 

Tips!

Bruk gjerne TORO Rødvinsaus hvis du ikke har TORO lammesaus tilgjengelig.  

 

Solbærsaus til lam

 

Med TORO lammesaus og litt solbærsyltetøy på lur kan du trylle frem middagssaus saus til lam i Michelin-klasse! Den herlige blandingen av søtt og syrlig gir fantastisk smak til alt av lam 

 

Antall porsjoner:

6 porsjoner

 

Ingredienser: 

1 pose TORO lammesaus 

1 dl stekesjy (kan droppes) 

2 dl vann (evt 3 dl dersom du ikke har stekesjy) 

2 ss solbærsyltetøy

 

Fremgangsmåte: 

  1. Kok opp lammesaus med stekesjy og vann. 
  2. Tilsett solbærsyltetøy og la koke 5 minutter.  

 

Tips!

Har du noen fryste solbær i frysen kan du gjerne tilsette disse rett før koketiden er over. 

Bruk gjerne TORO Rødvinsaus hvis du ikke har TORO lammesaus tilgjengelig.  

 

Mer inspirasjon til påske

Vi har samlet de beste oppskriftene og tipsene slik at du får en smakfull og behagelig påske!

Les mer