Kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker og pikant fløtesaus

Heia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.

30 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

5 stk gulrøtter

1 stk rødløk

1 stk squash

2 stk paprika

2 stk hvitløksbåter

3 ss olivenolje

1 ts frisk timian

800 g små kjøttboller

Pikant fløtesaus::

1 beger Smaksrik base til fløtesaus

2 dl fløte, ev. bland fløte og melk

3 dl vann

2 ss Grov sennep

1 ss finhakket estragon

salt og kvernet sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Stek grønnsakene i ovn ved 220 °C i ca. 20 min, til de er møre og gylne.

2. Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Grovhakk hvitløken. Ha alt på et stekebrett ev. i en ildfast form, vend inn olivenolje, dryss over salt, pepper og frisk timian. Stek som angitt, rør av og til. Tilsett kjøttbollene sammen med grønnsakene på slutten av steketiden, slik at de blir gjennomvarme. Ev. kan kjøttbollene stekes i en panne.

3. Saus: Ha basen i en kjele, tilsett fløte og vann og kok opp under omrøring. Smak til med sennep og frisk estragon før servering.

Serveres med:

Potetmos eller kokt ris

Tips: