Kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker og pikant fløtesaus

Ingredienser til 5 porsjoner

Heia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.

  • 5,00 stk gulrøtter
  • 1,00 stk rødløk
  • 1,00 stk squash
  • 2,00 stk paprika
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 3,00 ss olivenolje
  • 1,00 ts frisk timian
  • 800,00 g små kjøttboller
  • Pikant fløtesaus:

  • 1,00 kartong TORO Fløtesaus 300 ml
  • 2,00 dl fløte
  • 3,00 dl vann
  • 2,00 ss Grov sennep
  • 1,00 ss finhakket estragon
    • Smakes til med

    • salt og kvernet sort pepper
    • Serveres med

    • Potetmos eller kokt ris

Heia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.

Slik gjør du:

  1. 1

    Stek grønnsakene i ovn ved 220 °C i ca. 20 min, til de er møre og gylne.

  2. 2

    Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Grovhakk hvitløken. Ha alt på et stekebrett ev. i en ildfast form, vend inn olivenolje, dryss over salt, pepper og frisk timian. Stek som angitt, rør av og til. Tilsett kjøttbollene sammen med grønnsakene på slutten av steketiden, slik at de blir gjennomvarme. Ev. kan kjøttbollene stekes i en panne.

  3. 3

    Saus: Ha sausen i en kjele og varm opp ca 2 minutter. Smak til med sennep og frisk estragon før servering.

Dette trenger du