Søk

Kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker og pikant fløtesaus

Ingredienser til 5 personer

Heia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.

  • 800,00 g små kjøttboller
  • 1,00 ts frisk timian
  • 3,00 ss olivenolje
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 2,00 stk paprika
  • 1,00 stk squash
  • 1,00 stk rødløk
  • 5,00 stk gulrøtter
  • Pikant fløtesaus:

  • 1,00 ss finhakket estragon
  • 2,00 ss Idun Grov sennep
  • 3,00 dl vann
  • 2,00 dl fløte, ev. bland fløte og melk
  • 1,00 beger TORO Smaksrik base til fløtesaus

Heia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.

Slik gjør du:

  1. 1Stek grønnsakene i ovn ved 220 °C i ca. 20 min, til de er møre og gylne.
  2. 2Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Grovhakk hvitløken. Ha alt på et stekebrett ev. i en ildfast form, vend inn olivenolje, dryss over salt, pepper og frisk timian. Stek som angitt, rør av og til. Tilsett kjøttbollene sammen med grønnsakene på slutten av steketiden, slik at de blir gjennomvarme. Ev. kan kjøttbollene stekes i en panne.
  3. 3Saus: Ha basen i en kjele, tilsett fløte og vann og kok opp under omrøring. Smak til med sennep og frisk estragon før servering.

Produkt