Kjøttboller i kremet viltsaus, med småløk, sopp og rosenkål

Lag gjerne kjøttboller selv eller kjøp ferdige. God middag!

25 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

100 g stjerneløk (småløk)

2 ss smør/margarin

250 g sopp

650 g kjøttboller, ferdige eller lag selv

1 beger Smaksrik base til viltgryte

3 dl fløte, ev blandet med melk

4 dl vann

0,5 dl solbærsirup eller husholdningssaft

2 ss soyasaus

250 g rosenkål

Fremgangsmåte

1. Rens løken og stek den i middelsvarm kjele med litt smør. Tilsett soppen etter noen minutter. Ha i stekte kjøttboller og la de surre med et par minutter.

2. Ha viltgrytebasen i en kjele og hell i fløte, vann og solbærsirup. Kok opp under omrøring og la det hele småkoke noen minutter. Hell sausen over løk, sopp og kjøttboller. Kok opp og smak til med soyasaus. Tilsett så vidt kokte rosenkål, gjerne delt i to. La de bli varme i den nydelige sausen.

3. Ha poteter eller ris til den smakfulle middagen, og gjerne tyttebærsyltetøy eller eplegele.

Serveres med:

Kokte poteter eller kokt ris

1320

Tips: