Søk

Oppskrifter til sauser

Inspirasjon til hvordan du kan bruke våre mange sauser

TORO er kjent for tørre sauser. Finn din favorittoppskrift for fløtesaus, bearnaise, hollandaise, brunsaus, sjy og kjøttkakesaus.

 

Kalkun med rotgrønnsaker

(4 porsjoner)

1 pose Toro fløtesaus

4 dl vann eller kraft fra kalkunen

1 dl matfløte/ kremfløte

800 g kalkunfilet

200 g gulrøtter

200 g persillerot

200 g sellerirot

1 stk fennikel

Salt og pepper

Timian

Smør/ olje til steking

 

Tilberedning:

Ha smør/ olje i en stekepanne, salt og pepre kalkunfilet og stek den i en varm stekepanne til den får en fin steke skorpe. Stek kalkunfileten i oven på 150 grader til en kjerne temperatur på 75 grader. Vask og skrell grønnsakene, skjær grønnsakene i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha på salt, pepper hakket timian og olje. Stek grønnsaken i ovnen sammen med kalkunfiletene. Når kalkunen er ferdig stekt ta den ut av ovnen og pakk den inn i aluminiumfolie og la den hvile i ca. 15 minutter. Skru ovnen opp på 230 grader og stek grønnsakene videre mens kalkunen hviler.

Server kalkunen med grønnsaker og valgfrie poteter og fløtesaus.

Helstekt svinefilet med Choronsaus, vårløk og blomkål

Les mer

Biff med chilibearnaise, poteter og grønnsaker

(4 porsjoner)

100 g smør/ melange

1 pose Toro Bearnaisesaus

1,5 dl melk

1 dl vann

Fersk chili eller tørket chiliflak

4 stk entrecote eller annen type biff

300 g småpoteter

Salt/ pepper

1 hvitløksfedd

Estragon

Timian

Grønnsaker

Olje og smør til steking

 

Tilberedning:

Ha olje i en varm stekepanne, ha salt og pepper på biffene og stek de slik at de får en fin steke skorpe. Ha i smør, timian og hvitløk i stekepannen skru ned varmen litt og stek videre, vend biffene av og til, ta en spiseskje og ha smør blandingen over biffene. La biffene hvile før servering.

Lag sausen etter anvisning på pakken, ha i fersk chili og estragon etter egent ønske.

Server med grønnsaker og poteter.

Kyllingfilet med potetsalat og Hollandaisesaus

Les mer

Eggs Benedict med Hollandaisesaus

(4 porsjoner)

4 stk kjøleskapskalde egg

1 l vann

4 ss eddik, 7 %

4 skiver godt brød

1 ss smør eller olje olje til steking

200 g frisk spinat

1 ss smør til steking

1 båt revet hvitløk

4 skiver røkt skinke, eventuelt bacon

1 pose Toro Hollandaisesaus

75 g smør

2 dl vann

0,5 dl melk

 

 

Tilberedning:

Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.

Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en” syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.

La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.

Lag sausen etter anvisning på pakken, tilsett gjerne litt fersk sitron.

Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft.

Stek brødskiver i en middels varm stekepanne med smør eller olje til de er gyllne og sprø. Legg brødskivene over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av.

Skyll spinat og tørk den godt. Stek spinaten raskt i pannen i litt smør. Smak til revet hvitløk, salt og pepper.

Anrett brødskivene på noen tallerkener, fordel spinat på brødskivene, legg på et par skiver skinke, eller bacon om du vil, de posjerte eggene og topp med den deilige sausen. Dryss over litt grovkvernet pepper.

Biff med ovnsbakte poteter og pikant saus

Les mer

Svinekoteletter med asiatisk brun saus

(4 porsjoner)

 

1 pose Toro Brun saus

2 ss soyasaus

1 liten rød chili

1 fedd hvitløk

1 ts revet ingefær

Koriander

5 dl vann

svinekoteletter

 

Tilberedning:

Krydre svinekoteletter med salt og pepper, stek kotelettene i en varm stekepanne med smør til de blir gyllen og brun på begge sider. Etterstek kotelettene i stekeovnen før servering.

Lag sausen etter anvisning på posen og tilsett soyasaus, chili, hvitløk og revet ingefær. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett gjerne litt hakket koriander ved servering.

 

Server svinekoteletter med wokede grønnsaker og nudler.

Kjøttkaker med brun saus

Les mer

Oksegryte på brun saus med potetmos

(4 porsjoner)

 

1 pose Toro Kjøttkakesaus

5 dl vann

500 g okse høyrygg eller annen oksekjøtt

150 g sjampinjong

1 stk løk

1-2 stk rød paprika

1-2 stk gulrøtter

Smør eller olje til steking

 

Tilberedning:

Kutt oksekjøttet i strimler. Varm en stekepanne med litt olje, stek kjøttet på høy varme slik at den får en fin steke skorpe. Ta ut kjøttet tilsett grønnsakene kuttet i strimler og stek de til de er gyllen.

Lag sausen etter anvisning på pakken, ha kjøttet i sausen og små kok til kjøttet er mørt. Ha i grønnsakene og la små koke i ca. 5 minutter.

Server grønnsakene sammen med potetmos og evt. brokkoli

Pølser og Pasta med fløtesaus

Les mer

Kjøttpølse, surkål og poteter med brun saus

(4 porsjoner)

 

600 g kjøttpølse

1 pose surkål

1 pose Toro brun saus Original

Poteter

Tyttebær

 

 

Tilberedning:

Kok skrelte poteter i lett saltet vann til de er mør. Del kjøttpølsene to stek den i litt smør til de er gyllen. Kok opp brunsaus etter anvisning på pakken.

Server kjøttpølsene med poteter surkål, brunsaus og tyttebær.

Sjysaus til påskemiddagen

Les mer