Søk

Oppskrifter til sauser

Inspirasjon til hvordan du kan bruke våre mange sauser

TORO er kjent for tørre sauser. Visste du hvor mange forskjellige måltider sausene kan brukes til? La deg inspirere og finn din favoritt blant oppskrifter til sauser for fløtesaus, bearnaise, hollandaise, brunsaus, sjy og kjøttkakesaus.

Kyllingfilet med potetsalat og hollandaisesaus

Kyllingfilet er lett kost, og hollandaisesaus gir retten en skikkelig god smak. Prøv også vår kjempegode potetsalat med balsamicoeddik til.

Se oppskrift

Kalkun med rotgrønnsaker

Kalkun er magert og smaker kjempegodt. Kalkun med god saus og smakfullt tilbehør er perfekt for gjester og egner seg spesielt godt til jul og nyttår.

 

Ingredienser (4 porsjoner):

1 pose Toro fløtesaus

4 dl vann eller kraft fra kalkunen

1 dl matfløte/ kremfløte

800 g kalkunfilet

200 g gulrøtter

200 g persillerot

200 g sellerirot

1 stk fennikel

Salt og pepper

Timian

Smør/ olje til steking

 

Tilberedning:

  1. Ha smør/olje i en stekepanne. Salt og pepre kalkunfileten og stek den i en varm stekepanne til den får en fin steke skorpe.
  2. Stek så kalkunfileten i oven på 150 grader til en kjerne temperatur på 75 grader.
  3. Vask og skrell grønnsakene, og skjær deretter i grove biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og ha på salt, pepper hakket timian og olje. Stek så grønnsakene i ovnen sammen med kalkunfiletene.
  4. Ta kalkun ut av ovnen når den er ferdig stekt, pakk den inn i aluminiumfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
  5. Skru ovnen opp på 230 grader og stek grønnsakene videre mens kalkunen hviler

 

Serveringstips

Server kalkunen med grønnsaker, valgfrie poteter og fløtesaus.

Helstekt svinefilet med choronsaus, vårløk og blomkål

Choronsaus er en klassisk saus som står på mange menyer og er utmerket til helstekt svinefilet. Vårløk og blomkål er perfekt tilbehør for en velsmakende rett.

Se oppskrift

Biff med chilibernaise, poteter og grønnsaker

Biff med bernaisesaus, poteter og grønnsaker er en skikkelig klassiker. Hva med en spicy og smakfull vri på sausen?

Se oppskrift

Eggs Benedict med Hollandaisesaus

Eggs Benedict er en klassisk amerikansk frokostrett. Hollandaisesaus, bacon og frisk spinat smaker skikkelig godt sammen med posjerte egg. Nytt denne velsmakende retten på godt brød.

Ingredienser (4 porsjoner):

4 stk kjøleskapskalde egg

1 l vann

4 ss eddik, 7 %

4 skiver godt brød

1 ss smør eller olje olje til steking

200 g frisk spinat

1 ss smør til steking

1 båt revet hvitløk

4 skiver røkt skinke, eventuelt bacon

1 pose Toro Hollandaisesaus

75 g smør

2 dl vann

0,5 dl melk

 

Tilberedning:

  1. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  2. Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en” syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.
  3. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta de så opp av kjelen med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. La deretter eggene renne av seg på et kjøkkenpapir.
  4. Lag sausen etter anvisning på pakken og tilsett gjerne litt fersk sitron.
  5. Ha eggeplommene i en stålbolle og tilsett sitronsaft.
  6. Stek brødskiver i en middels varm stekepanne med smør eller olje til de er gyllne og sprø. Legg så skivene over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av.
  7. Skyll spinat og tørk den godt. Stek deretter spinaten raskt i pannen i litt smør og smak til revet hvitløk, salt og pepper.
  8. Anrett brødskivene på noen tallerkener. For del så spinat på brødskivene og legg først på et par skiver skinke eller bacon etter eget ønske. Legg deretter de posjerte eggene på skiven og topp det hele med den deilige hollandaisesausen. Dryss til slutt over litt grovkvernet pepper.

Biff med ovnsbakte poteter og pikant saus

Biff med ovnsbakte poteter og pikant saus er sikker vinner som smaker like godt hver gang. Denne biffretten får både venner og familie til å smile, og passer ekstra godt som helgemiddag.

Se oppskrift

Kjøttkaker med brun saus

Kjøttkaker med brun saus er tradisjonell norsk middagsmat som alle elsker! Poteter, ertestuing og tytterbær er perfekt tilbehør til den klassiske husmannsretten.

Se oppskrift

Svinekoteletter med asiatisk brun saus

Svinekoteletter er enkel mat som stekes på et par minutter, og er både mørt og veldig godt. Brun saus med asiatisk preg gir en ekstra vri og fremhever den gode smaken av kotelettene.

Ingredienser (4 porsjoner):

1 pose Toro Brun saus

2 ss soyasaus

1 liten rød chili

1 fedd hvitløk

1 ts revet ingefær

Koriander

5 dl vann

Svinekoteletter

 

Tilberedning:

  1. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek så kotelettene i en varm stekepanne med smør til de blir gylne og brune på begge sider. Etterstek deretter kotelettene i stekeovnen før servering.
  2. Lag sausen etter anvisning på posen og tilsett soyasaus, chili, hvitløk og revet ingefær. La sausen småkoke i 5 minutter, og tilsett gjerne litt hakket koriander ved servering.

 

Serveringstips:

Server svinekotelettene med wokede grønnsaker og nudler.

Pølser og pasta med fløtesaus

Pølser og pasta er en enkel og god middag som blir enda mer velsmakende med en skikkelig god pastasaus. Retten er som skapt for å få god bruk for grønnsaksrester eller pølsebiter du har liggende i kjøleskapet.

Se oppskrift

Oksegryte på brun saus med potetmos

Brun saus kan brukes til så mangt, og egner seg svært godt til en velsmakende oksegryte. Oksegryten passer perfekt til kjølige høstdager og på vinteren.

 

Ingredienser (4 porsjoner):

1 pose Toro Kjøttkakesaus

5 dl vann

500 g okse høyrygg eller annen oksekjøtt

150 g sjampinjong

1 stk løk

1-2 stk rød paprika

1-2 stk gulrøtter

Smør eller olje til steking

 

Tilberedning:

  1. Kutt oksekjøttet i strimler. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet på høy varme slik at den får en fin stekeskorpe.
  2. Kutt deretter grønnsakene i strimler.
  3. Ta så ut kjøttet, tilsett grønnsakene og stek til de er gylne.
  4. Lag sausen etter anvisning på pakken, legg kjøttet i sausen og småkok til kjøttet er mørt. Ha i grønnsakene og la små koke i ca. 5 minutter.

 

Serveringstips:

Server sammen med potetmos og gjerne brokkoli

Kjøttpølse med bacon, surkål og brun saus

Kjøttpølser kan brukes til så mangt, og hvem takker vel nei til bacon i middagsretten? Kjøttpølser med bacon, surkål og brun saus er enkelt å lage og smaker veldig godt.

Se oppskrift

Vil du se flere oppskrifter og smarte tips?

Følg oss i sosiale medier!

For mer informasjon, følg oss på Instagram og Facebook.

Følg oss på Instagram