Påsken kommer hvert år, men man behøver jo ikke å spise den samme påskemiddagen gang på gang. Under finner du våre 5 beste middagstips til påske.

 

1. Klassisk lammestek med fløtegratinerte poteter

Klassisk lammestek med fløtegratinerte poteter

Helstekt lammelår er en klassiker til påsken, og det gjelder også fløtegratinerte poteter. Denne oppskriften gir garantert påskestemning, og du er sikret et godt resultat hver gang. Nå kan du bare senke skuldrene og la påskeroen senke seg.

Gå til oppskrift

 

2. Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin

Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin

Det er kanskje lammelår som er mest populært, men andebryst med rødvinssaus kan også gi deg smaken av påske. Det er viktig med variasjon, og med denne oppskriften blir alle fornøyd og komplimentene vil henge løst.

Gå til oppskrift

 

3. Jegergryte – med rester av lammelår

Jegergryte - med rester av lammelår

Det er nesten alltid rester etter en ordentlig påskemiddag, og det er ikke alltid at man vet hva man skal gjøre med lammelår som er til overs. Hvis dette også gjelder deg behøver du ikke å lete lenger. Her finner du en oppskrift som gjør gårsdagens lammerester om til en helt nydelig jegergryte. Først påskefest, så restefest!

Gå til oppskrift

 

4. Vegetar stroganoffgryte med sopp og bønner

Vegetar stroganoffgryte med sopp og bønner

Hvis du ønsker en oppskrift til påsken uten kjøtt, så har vi selvfølgelig det også. Stroganoff er kanskje Russlands mest kjente matrett og vanligvis er den med biff, men vi har erstattet kjøttet med sopp og hvite bønner. Den smaker fantastisk godt, og passer utmerket som en litt grønnere påskemiddag.

Gå til oppskrift

 

5. Vegetarlasagne med linser og søtpotet

Vegetarlasagne med linser og søtpotet

Vi har enda et grønt alternativ til en kjøttfri påskemiddag. Lasagne er en favoritt på middagsbordet blant både store og små, også når vi har erstattet kjøttdeigen med linser og søtpotet. Denne vegetarlasagne smaker like godt som den ser ut, og passer like bra til påske som hverdag.

Gå til oppskrift