Søk

God emballasje hindrer matsvinn

Det er klart innpakningen teller! Vi vet du er opptatt av å redusere avfall. Det er vi i TORO også. Innen 2025 skal all emballasjen vår være resirkulerbar. 

Visste du at noe av det viktigste vi gjør for miljøet er å begrense matsvinn? Da er god emballasje viktig. TORO-emballasjen er dermed med på å redusere matsvinn.  

Transport er en stor belastning for miljøet. Vi prøver å begrense det så godt vi kan. Her er innpakningen et veldig viktig element. Jo mindre vi trenger å frakte, jo mindre transport trengs.  

 Vi vil pakke bedre 

I 2018 satte TORO i gang et prosjekt for å få plass til enda flere forbrukerpakninger i distribusjonsforpakningene våre. Det resulterte i at vi ved relanseringer av supper høsten 2019 reduserte transporten fra TORO-fabrikken til grossist  med  14 prosent, samtidig som vi sparte 7,5 tonn papp hvert år. ​Dette arbeidet fortsetter i årene som kommer. 

Lav vekt er bra for miljøet

Du visste sikkert at tørking av råvarer har mange fordeler? Ved å fjerne vannet reduserer vi volumet på produktene, slik at vi trenger mindre emballasje og kan transporterematen mer effektivt. Hvorfor ta med seg vann og mye ekstra vekt når vi like gjerne kan tilsette vannet hjemme og spare miljøet for unødvendige klimautslipp? 

Resirkulerbar emballasje ​

Orkla, som TORO er en del av, har ambisiøse mål for emballasjen; All emballasje skal være 100 prosent resirkulerbar innen 2025. Så hva med TORO? Vel, mesteparten av vår emballasje er i dag resirkulerbar, men posene vi bruker til TORO-sauser, -supper og -gryter går i all hovedsak til energigjenvinning. Det skyldes at posen har en materialoppbygging med flere lag, deriblant aluminium. Vi skulle gjerne sett at posene kunne resirkuleres, men posene gir svært god beskyttelse av produktene våre. De holder blant annet lys og luft vekk fra produktet, noe som sikrer at maten smaker godt og ikke blir harsk over tid.  

 Vi gir oss ikke

Vi jobber så fort og godt vi kan med å finne fullverdige alternative løsninger til denne flerlags-emballasjen, slik at også disse posene skal bli mulig å gjenvinne. Dette er et arbeid som tar tid fordi det krever at vi tester helt til utgått holdbarhet (som er to år). I dag finnes det ingen gode emballasjeløsninger for våre supper, gryter og sauser som både bevarer matens kvalitet over lang tid, og som kan resirkuleres, men vi håper og anstrenger oss for at det vil endre seg innen 2025.  

God emballasje hindrer matsvinn

Matsvinn har et større klimaavtrykk enn emballasjen i seg selv, så derfor er det viktig for oss at de endringene vi gjør ikke går utover matens kvalitet og holdbarhet. ​​ 

Vi jobber sammen med gode venner

Vi jobber sammen med våre leverandører, i bransjenettverk og sammen med forskningsmiljøer for å finne nye og gode materialer. Vi vet at kundene våre forventer at suppene, sausene og grytene smaker godt og holder seg lenge, så derfor vil viikke bytte emballasje før vi har funnet en som er like god. Vi er selvfølgelig også medlem i Grønt Punkt Norge, og tar med detansvar for alle emballasjetyper gjennom retursystemer godkjent av Miljødirektoratet