Generelle tips og triks for å heve julemåltidene:
Det er mange triks som kan redde sausen når uhellet er ute enten den har fått for mye eller for lite smak, blitt for fet, for tynn, har klumper eller skiller seg.
Sausen har klumper
Da kan du enten sile sausen gjennom et dørslag eller bruke en stavmikser for å få jevnet ut klumpene.
Sausen er for salt
Et klassisk triks er å la biter av et par skrelte poteter koke i sausen i noen minutter. Hjelper ikke dette, kan du spe med litt melk eller fløte. Dersom sausen er svært salt, kan det være lurt å bytte ut noe av sausen med melk/fløte istedenfor å spe den ut. Både søtt og syre balanserer saltsmaken, så litt sukker og sitronsaft eller vin kan redde den.
Sausen har lite smak
Dersom du ønsker saus med mer smak, kan du bruke en spiseskje hver av soyasaus og Worcestershiresaus. Dette er være en god smaksforsterker. Salt og pepper er jo også en enkel løsning.
Er det ubalanse i smakene, kan du også tilsette litt mer av de andre ingrediensene eller tilføre en smak som balanserer; søtt, salt, surt, bittert og sterkt.
Fisk eller grønnsaker?
Et spennende tips er å bruke pisket kremfløte i Hollandaisesaus. Lag TORO Hollandaisesaus etter anvisning på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til den blir stiv. Vend kremfløten i sausen og server. Dette gir en lys og luftig saus perfekt til fisk og grønnsaker, Ha gjerne en svis med sitron eller lime i sausen.
Tro det eller ei, det er mange som tabber seg ut og tilsetter 5 dl væske når det står 0,5 dl væske på pakken. Så et tips er å lese oppskriften nøye!