Søk

Saus til juleribba

 

Juletid er ribbetid – og vi klarer ikke å la være å nyte ribbe opptil flere ganger i desember. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og sjysaus er et selvskrevent tilbehør. For å få en velsmakende vri på julemiddagen kan du enkelt sette ditt personlige preg på TORO Sjysaus. Her gir vi deg oppskrifter på noen deilige sauser du kan prøve til ribba.

Slik lager du tre gode sauser til ribbe

Først og fremst: start med kraften.
Ha litt grønnsaker i langpannen sammen med ribba når den stekes.
Grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter, tilsett en bit selleri- eller persillerot og et par hvitløksbåter. Legg ribba i langpannen og hell i vann.

Julesaus med eplesmak

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
2 ss Nora Eplegelé
2 ts worcestershiresaus
Pepper etter smak

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i.
Tilsett kraften, ev. litt vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med eplegele, worcestershiresaus og nykvernet pepper.

Ribbe med følge av lune røde eplebåter på serveringsfatet er supert tilbehør, spesielt om du velger denne nydelige sausen.

Fyldig saus med asiatisk vri

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
2 ss sweet chilisaus
1-2 ss soyasaus

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med sweet chilisaus og soyasaus.

Ha gjerne herlig mangobiter på serveringsfatet, og dryss noen granateplekjerner over.

 

Sjysaus med julekrydder

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
1 stjerneanis
3-4 nellikspiker
1 ts Idun Grov sennep

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter med stjerneanis og nellikspiker. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med sennep.

Ha appelsin som tilbehør på ribbefatet, den nydelige smaken er forfriskende sammen med julematen.